Salate

#salata #miel #branza #rosii #ulei de masline #spanac #retete paste #retete gratar

Salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn

Daca vrei o reteta de mancare usoara pentru zilele de Pasti, atunci ai putea sa te opresti la salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn. Amestecul de legume coapte si carne, alaturi de spanac si branza de capra ii vor da un gust si un aspect elegant acestei salate, care se potriveste foarte bine cu un vin rosu.
 

Ingrediente pentru salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn:
 

  • 750 de grame de bostanei, curatati de coaja si taiati in feliute de 3-5 centimetri
     
  • 1 ceapa rosie, curatata de coaja si taiata felii
     
  • 2 dovlecei potriviti, feliati
     
  • 60 mililitri de ulei de masline
     
  • Sare si piper proaspat macinat
     
  • 500 de grame de file de miel
     
  • 1 lingurita de condiment pentru gratar
     
  • 100 de grame de frunzulite de spanac
     
  • 60 de mililitri de dressing de soia si miere
     
  • Un sfert de cana de branza de capra, maruntita.
     

Cum se prepara salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn:
 

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tava larga, in care ai pus deja hartie de copt, aseaza bostaneii, ceapa si dovleceii. Presara deasupra 2 lingurite de ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Lasa tava la cuptor pentru 40 de minute.

Fa un jaratec de gratar pe baza de carbuni si incalzeste gratarul foarte bine. Stropeste carnea de miel cu condiment si toarna deasupra uleiul ramas. Aseaza carnea de miel pe gratarul fierbinte si las-o sa se prajeasca cate 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa aceea ia feliile de carne de miel si pune-le in tava care se afla la cuptor. Mai lasa-le inca 5 minute sau pana cand este facuta dupa gustul tau.

Dupa ce o scoti de la cuptor, acoper-o cu o folie si las-o sa stea putin, inainte de a o felia.

Intr-un bol aseaza legumele taiate, carnea de miel taiata feliute si frunzele de spanac. Pregateste un dressing amestecand sos de soia cu miere, pe care il vei turna peste legume si carne.

Presara deasupra branza de capra.
 

Cum se serveste salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn:
 

Se serveste imediat sau dupa ce a fost tinuta putin la rece.

Ii poti alatura un pahar de vin rosu, precum Cabernet Merlot .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului