Daca iti plac ouale si ceapa, incearca o salata picanta de oua si curry , pigmentate cu arahide si mere. Este o combinatie speciala, care nu- ti va lasa indiferenti nici invitatii carora le poti servi aceasta salata pe post de aperitiv.
Ingrediente pentru salata de oua si curry
- 5 oua proaspete
- 1 ½ lingurite praf curry
- 3 linguri iaurt
- 2 varfuri de sare
- ½ ceapa mica, taiata
- ½ mar mediu, taiat
- ¼ cana arahide prajite si maruntite
-
1 legatura de arpagic, taiat marunt
Cum se prepara salata de oua si curry
Pune niste oua la fiert, vei avea nevoie de oua tari. Pune-le in apa rece ca sa stopezi procesul de fierbere. Apoi decojeste-le.
Combina iaurtul cu pudra curry si sarea intr-un castron.
Pune ouale intr-un castron mare, de salata. Adauga iaurtul combinat cu pudra curry, ceapa, merele, arahidele si arpagicul. Zdrobeste salata cu ajutorul unei furculite. Compozitia trebuie pasata mediu, nu exagerat, pentru ca ingredientelor sa li se simta totusi textura. Pune sare dupa gust.
Cum se serveste salata de oua si curry
Se serveste pe frunze de laptuca sau cu paine prajita.