Sfaturi culinare

#depozitar alimente #camara #alimente

10 alimente pe care sa nu le depozitezi niciodata in camara

Camara este locul din casa in care, de cele mai multe ori, ajungem sa depozitam aproape orice. Dintre alimente insa, nu toate ar trebui sa isi gaseasca locul aici. Pentru a evita alterarea produselor pe care le folosesti in bucatarie, afla care sunt acele ingrediente pe care nu ar trebui sa le pastrezi in camara, ci in frigider.

Sosul de rosii

Sosul de rosii nu trebuie tinut in camara odata ce recipientul a fost desfacut. Atunci cand este preparat cat mai natural, fara conservanti, in special fara o cantitate mare de sare, sosul de rosii nu trebuie expus la temperaturi ridicate, de aceea cel mai sigur este sa il tii la frigider pentru a-l folosi apoi in cele mai bune conditii.

Mustarul de Dijon

Mustarul de Dijon se regaseste pe lista de condimente preferate a multora, dar nu ar trebui sa se regasesca si in camara, ci in frigider. Pastrat la o temperatura joasa, mustarul Dijon isi pastreaza mai bine aroma si rezista mai mult timp.

Bananele

Exista numeroase dezbateri legate de modul in care ar trebui pastrate bananele. La rece sau la cald, cum se pastreaza mai bine? Raspunsul corect este insa unul singur: poti pastra bananele in camara sau in dulapul din bucatarie o perioada, daca sunt mai verzi, insa odata ce incep sa se coaca, locul lor este in frigider. Astfel se vor mentine bune de mancat mai mult timp.

Siropul de artar

Siropul de artar devine tot mai folosit si la noi, iar cel mai bun loc in care il poti pastra, atunci cand vorbim de siropul de artar natural, este in frigider. Stand la rece, siropul de artar nu formeaza mucegai.

Siropul de ciocolata

Adori siropul de ciocolata peste deserturile tale preferate, cum sunt clatitele sau inghetata. Dar nu-l pastra in camara! Pentru a nu se strica, siropul de ciocolata trebuie pastrat la rece, in frigider.

Faina integrala

Faina integrala este una dintre cele mai sanatoase tipuri de faina deoarece aceasta contine o parte sau in totalitate tarate si germeni din cerealele integrale. Astfel, uleiurile din tarate si germeni se pot altera destul de rapid. Atunci cand depozitezi faina integrala in frigider, incetinesti semnificativ acest proces de alterare.

Gem si dulceata

In cazul in care obisnuiai sa mananci pana acum gemul sau dulceata la temperatura camerei, schimba-ti acest obicei. Odata ce borcanele de gem sau dulceata au fost deschise, acestea trebuie pastrate in frigider.

Unt de arahide

Untul de arahide natural trebuie pastrat in frgider, altfel uleiurile pe care le contine se separa si rancezesc.

Ulei de cocos

La fel ca si uleiurile din nuci sau untul de nuci, uleiul de cocos devine ranced atunci cand este pastrat la temperatura camerei pentru o perioada mare de timp. Asadar, nu pastra uleiul de cocos in camara, ci fa-i loc in frigider.

Ierburi aromatice proaspete

Pentru a se mentine proaspete, ierburile aromatice trebuie pastrate in frigider. Ierburile precum rozmarinul si cimbrul, trebuie spalate, invelite in prosop de hartie si folie de plastic, apoi depozitate in sertarul frigiderului. Mararul sau patrunjelul se pastreaza de asemenea in frigider, in pungi de plastic.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.