Sfaturi culinare

#greseli bucatarie # distrugere preparate #sfaturi culinare #preparate #greseli

10 greseli pe care le faci in bucatarie si care-ti distrug preparatele

Pentru a te asigura ca preparatele tale sunt cat mai aproape de perfectiune, incerca sa eviti aceste greseli atunci cand gatesti.

1. Adaugi prea multa sare

Sarea in cantintati prea mari, nu numai ca este nesanatoasa, dar nu face decat sa denatureze gustul mancarii si sa creasca setea. Adauga un pic de sare in timp ce gatesti si gusta inainte de a suplimenta cantitatea.

2. Nu cerni faina

Daca nu cerni faina inainte de a o folosi, exista sansa sa se formeze cocoloase in mancare. Cei care gatesc se confrunta deseori cu aceasta problema atunci cand pregatesc sosuri. Totusi, daca ai obtinut un sos cu cocoloase, il poti pune in blender sau il poti mixa pentru omogenizare.

3. Nu esti atent la fierberea pastelor

Nimic nu arata mai neplacut decat pastele terciuite. Daca lasi apa sa fiarba putin prea mult, dupa fierbere poti rula pastele sub apa rece pentru a opri procesul de gatire si a inchega amidonul.

4. Pui prea multa apa in orez

Daca pui prea multa apa in orez, el nu va mai arata la fel de bine. Nu-ti face griji, masa ta nu e complet distrusa - adauga niste creveti sau carne gatita si va arata mai apetisant.

5. Uiti sa amesteci in oala

Daca uiti sa amesteci in tocane sau in orice fel de mancare pe care o gatesti pe aragaz, partea de jos se poate arde si afuma. Din fericire, poti salva mancarea, transferand partea care nu s-a ars intr-o oala noua. Asigura-te, insa, ca faci acest lucru imediat cum simti miros de ars, pentru a nu da timp ca gustul sa strice intreaga mancare.

6. Nu ungi tava de copt

Daca obisnuiesti sa nu ungi tava de copt inainte de a turna aluatul acesta se va lipi de tava, nu il vei mai putea scoate si, in unele cazuri,  se va arde. Daca nu te pricepi la uns, sau vrei sa eviti grasimile, poti folosi hartia de copt.

7. Nu folosesti hartia pergament

Punerea fursecurilor direct in tava este mai usoara decat pe o hartie pergament, dar nu si recomandata. Fara hartia pergament, prajiturile se pot lipi de tava, de vor faramita si chiar arde. Tutusi, daca s-a intamplat acest lucru, nu le arunca, ci foloseste-le pentru a le servi cu inghetata.

8. Nu supraveghezi legumele

Daca in mod accidental ai tinut prea mult legumele in debara si ele s-au uscat prea tare, le poti raci cu apa cu gheata si apoi le poti incalzi la un foc rapid pentru a le face din nou comestibile.

9. Adaugi prea mult zahar

Daca adaugi prea mult zahar atunci cand gatesti, desertul tau poate deveni necomestibil si extrem de nesanatos. Nu uita ca poti oricand renunta la prajituri si le poti inlocui cu deserturi centrate pe fructe cat mai proaspete.

10. Folosesti produse cu continut scazut de grasimi

Alegerea produselor cu continut scazut de grasimi nu este cel mai sanatos lucru pe care il poti face, pentru ca exista si grasimi sanatoase, bune, recomandate pentru organism. De fapt, a nu adauga suficienta grasime poate fi o gresela, grasimile fiind o sursa importanta de energie si ajutand organismul sa absoarba mai bine vitaminele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului