Sfaturi culinare

# impartire mancare #ziua internationala a prieteniei #prieteni #mancare

10 preparate pe care sa le imparti cu prietenii de Ziua Internationala a Prieteniei

Astazi, de Ziua Internationala a Prieteniei, platforma de comenzi si livrari rapide foodpanda iti recomanda zece preparate culinare din intrega lume pe care sa le imparti cu cei mai buni prieteni. Pentru ca mancarea are un gust mai bun atunci cand esti alaturi de oamenii dragi, poti alege din lista foodpanda ceea ce vi se potriveste sau puteti incerca impreuna noi preparate.

 

Pizza si-a castigat cu siguranta de-a lungul timpului statutul de cel mai usor de impartit preparat culinar. Fie ca este vorba de o petrecere, o seara de film sau o intalnire intre prieteni, pizza este aproape nelipsita. Daca gusturile voastre difera sau vreti sa incercati noi sortimente, puteti alege intre o pizza Delicioasa cu sos de rosii, mozzarella, gorgonzola, bacon si salam picant, pizza Diavola cu sos de rosii, mozzarella, salam picant si ardei iute sau clasica pizza Margherita, toate pregatite de Trattoria Belvedere din Bucuresti.

Pentru iubitorii de preparate din carne de pui, meniul cu pui preparat de restaurantul Gentlemen`s Bistro & Sports Bar din Cluj-Napoca este ideal pentru un pranz sau o cina alaturi de cel mai bun prieten si contine snitel din piept de pui, aripioare crocante, cartofi cu rozmarin, cartofi wedges, sos de maioneza, sos sweet chilli si doua bauturi.

Sarbatorind Ziua Prieteniei in plina vara, platoul pescaresc pregatit de restaurantul Tiki Bistro din Iasi este mai mult decat o alegere inspirata, un amestec de fructe de mare si sortimente de peste precum: creveti black tiger, calamari, somon, midii, kariushka cu sos aioli si shichimi.

Tot la capitolul peste se inscrie si sushi-ul, un preparat usor de savurat impreuna cu prietenii. Pentru a combina cat mai multe sortimente de sushi iti propunem sa alegi platoul Big Party Set alcatuit de Sushi Master Timisoara din: Green Hot, Double California Somon & Ton, Tuna Picant, California Tempura, Tentacule & Somon tempura, Vegan Clasic,  Double Philadelphia Castravete & Somon, alaturi de wasabi, ghimbir si sos de soia.

Cu gandul la o destinatie insorita din Grecia, iti propunem sa te bucuri de cateva preparate inspirate de delicioasa bucatarie greceasca precum: gyros de porc si pui, frigaruie de porc si pui, mic grecesc, carnat grecesc, costita de porc fara os, cartofi prajiti, tzatziki, tyrosalata, rosie, ceapa rosie si lipii grecesti, toate cuprinse in meniul Mix Grill Hopaa si gatite cu iscusinta de restaurantul Hopaa din Brasov.

Nachos-ul nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci cand vine vorba de o seara de film impreuna cu prietenii. Poti incerca varianta Chilli con carne preparat din carne de vita si porc, smantana, jalapenos si bineinteles nachos de restaurantul Urban Food din Sibiu.

Cu platoul grill pregatit de restaurantul Doors Club din Constanta va puteti bucura direct de „un gratar” fara a mai munci sa il preparati. Fiecare dintre prietenii tai va putea alege cu siguranta ceva pe placul lui dintre componentele platoului: vita frageda aromatizata, muschiulet de porc, piept de pui, carnaciori, cartofi copti cu rozmarin, inele de ceapa, dovlecei la gratar, muraturi, sos BBQ si sos tartar. 

Din lista noastra nu putea lipsi, desigur, desertul. Indiferent ca va doriti un desert cu specific italienesc, american sau romanesc puteti alege platoul mix de desert aflat in meniul restaurantului Via 29 din Oradea, care cuprinde: tiramisu, cheesecake, papanasi, dar si sufleu de ciocolata.

O degustare de vin alaturi de prieteni este oricand binevenita. Si pentru a desavarsi aceasta experienta, puteti comanda platoul cu branzeturi de la restaurantul Papile Gastro Pub din Pitesti care va va imbia cu o selectie de tipuri de branza precum parmezan, burrata, cheddar, camembert si diverse fructe, fiind completat de ciocolata amaruie.

Ideali pentru pranz sau cina, burgerii sunt intotdeauna mai buni de savurat intre prieteni. Si pentru ca fiecare are gusturi diferite, poti alege Trio Pack care contine trei mini burgers cu ceapa dulce, ceapa crocanta, branza cheddar, chiftea (vita, pui, veggie), rosie, ceapa rosie, salata si sos calypso. Ii gasesti in meniul restaurantului Boss Mini Burgers din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului