Sfaturi culinare

#gatit #trucuri

10 trucuri care vor face gatitul sa ti se para floare la ureche

Pentru unii a gati este o placere, pentru altii o simpla necesitate, pentru altii o corvoada. "Bucatareala" se poate lasa si cu lacrimi, atunci cand cand toci o ceapa, dar si cu multe satisfactii, atunci cand intreaga familie iti lauda preparatele, chiar daca nu arata exact ca la restaurant sau ca in show-urile de cooking.

Gatitul nu este mai simplu doar atunci cand ai ustensile si aparatura de ultima generatie in bucatarie, ci si atunci cand ai la indemana metodele potrivite pentru a-l transforma intr-o bucurie. Iata cateva trucuri care vor face gatitul sa ti se para floare la ureche de acum inainte.

Nu vrei sa amesteci ceapa cu lacrimi cand o toci? Apuca o felie de paine intre dinti! Aceasta va absorbi vaporii, iar operatiunea va fi dusa la bun sfarsit fara plans.

Ti-a scapat o cojita in oul spart intr-un castron? Nu incerca sa o pescuiesti cu mana, ci foloseste una dintre jumatatile de coaja ramase pentru a o indeparta.

Un ou fiert se va taia mult mai usor, fara ca galbenusul sa se sfarame, daca vei uda lama cutitului inainte de operatiune.

Prajeste condimentele la foc mic inainte de a le folosi pentru a le potenta gustul si aroma.

Orezul se fierbe mai repede si mai bine cu capacul peste oala.

Cand vreti sa coaceti ceva, masurati ingredientele dupa greutate, nu dupa volum.

Renuntati la a mai tine rosiile la frigider! Temperaturile scazute le diminueaza gustul si aroma.

Pentru a verifica daca un ou este proaspat, faceti testul paharului cu apa. Cele care se scufunda sunt bune de consumat, cele care plutesc sunt deja cam vechi. Explicatia sta in faptul ca in timp camera de aer din interiorul oului se mareste. Cu cat aceasta este mai mica, oul este mai proaspat si se va scufunda mai usor.

Daca aveti de masurat miere au melasa, pentru evita ca acestea sa se lipeasca pe peretii paharului gradat il puteti unge cu ou batut.

Sarea este un foarte bun potentator pentru gusturile dulci si are efect si asupra unui grapefruit, si asupra gemurilor si dulceturilor.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare