Sfaturi culinare

# condimente prajituri #condimente friptura #cimbru #vanilie #scortisoara #condimente

12 condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Exista o serie de condimente care nu trebuie sub niciun chip sa lipseasca din "colectia" ta. Si asta intrucat sunt indispensabile atunci cand vine vorba despre mancare gustoasa.

1. Busuioc

Busuiocul este esential atunci cand vine vorba despre preparatele in stil italienesc, precum sosurile pentru paste sau pizza. De asemenea, busuiocul da savoare cartofilor sau orezului.

2. Frunze de dafin

Supe, tocanite sau sosuri, toate pot fi aromate cu o singura frunza uscata de dafin.

3. Piper negru boabe

Nimic nu e mai important decat sarea si piperul. Dar piperul proaspat macinat are o aroma deosebita, asa ca pastreaza-l boabe in borcanele cu rasnita.

4. Piper Cayenne

Necesar pentru o multime de sosuri calde, piperul rosu este obtinut din uscarea si zdrobirea unor ardei extrem de iuti. Este folosit cu precadere in bucataria indiana.

5. Scortisoara

Un condiment aromat cu un gust dulce-amarui, scortisoara da aroma produselor de patiserie, dar si bauturilor si cafelei.

6. Cuisoare

Cuisoarele dau o savoare deosebita preparatelor din carne si sosurilor si adauga o aroma specifica dulciurilor de iarna.

7. Chimen pisat

Nici chimenul macinat nu trebuie sa-ti lipseasca din camara. El adauga un gust rafinat tocanitelor, sosurilor, superlor si e folosit ca ingredient in condimentarea unor produse de patiserie sau chiar a muraturilor.

8. Ghimbir praf

Ghimbirul este utilizat cel mai adesea in aromarea prajiturilor si, bineinteles, pentru a da savoare specifica turtei dulci. Acesta mai poate fi folosit si pentru fezandarea carnii.

9. Oregano

Oregano este o planta perena, cu gust usor amarui. In mod surprinzator, este de mai aromata atunci cand este uscata decat in stare proaspata. Planta este adesea folosita pentru aromarea legumelor, a carnii, pestelui, salatelor, precum si in retete de kebab.

10. Rozmarin

Aroma rozmarinului aminteste de gustul lamaii si merge foarte bine in combinatie cu usturoi si cu ulei de masline. Focaccia fara rozmarin n-ar avea niciun farmec, planta fiind folosita si pentru condimentarea sosurilor si a carnii de porc.

11. Cimbru

Cimbrul parfumeaza intr-un mod aparte legumele si carnea de porc. El poate fi folosit sub forma de crengute uscate sau praf.

12. Vanilie

Folosita pentru parfumarea cremelor, in produse de patiserie sau la siropuri, vanilia este una dintre cele mai apreciate arome.

Foto: gsinutrition.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare