Sfaturi culinare

#fructe proaspete #faina #unt #bulion #legume proaspete #cum pastrezi alimentele

15 sfaturi practice ca sa pastrezi mai mult timp alimentele proaspete

Ti s-a intamplat de multe ori sa cumperi legume, fructe sau branza proaspata si dupa cateva zile sa observi ca sunt deja alterate. Asta pentru ca fie ai cumparat cantitati prea mari, fie nu le-ai pastrat asa cum trebuie. Iata 15 trucuri ca sa ai parte mai mult timp de alimente proaspete:

1. Cumpara de la negustorii autohtoni. Produsele locale dureaza mult mai mult decat cele de la supermarket, care a calatorit deja cateva zile bune din tara de origine si pana in magazin.

2. Spala fructele de padure in apa cu foarte putin otet inainte sa le pui in frigider.
 


3. Clateste cu apa rece salata verde si verdeturile, lasa-le sa se scurga bine, apoi pune-le intr-un saculet de panza inainte sa le bagi in frigider.

4. Radacinoasele precum telina, morcovii sau ridichile rezista mai multa vreme daca le pui in frigider intr-un vas cu apa.

5. Pastreaza merele cat mai la vedere si in felul acestea le vei consuma mult mai repede.

6. Ardeiul iute se pastreaza bine chiar si cateva saptamani daca il tai bucati si il pui intr-un borcan cu otet.

7. Branza se deshidrateaza rapid si se intareste. Pentru a evita acest lucru, unge cu unt pe toate laturile bucata de branza si in felul acesta nu se va mai usca.
 
8. Patrunjelul sau leusteanul proaspat se ofileste foarte repede, insa il poti avea mai mult timp daca il speli si il pui in pungute de plastic la congelator. O alta varianta ar fi sa pastrezi verdeturile intr-un pahar cu apa.
 
9. Orezul, faina, pastele si cerealele fac unrori musculite sau fluturi. Nu si daca pui o frunza de dafin in recipientul in care le pastrezi.

10. In cazul in care salata verde a inceput sa se ofileasca, inmoaie-o intr-un vas cu apa cu gheata si isi va reveni imediat. Acelasi lucru este valabil si pentru ardei.

11. Daca ai cumparat mai multe pachete de unt proaspat, pune-le intr-o cutie de plastic care se inchide ermetic si bag-o in congelator. Pot sta acolo fara probleme si 3-4 luni.

12. Toamna, spre finalul sezonului, ia rosiile din gradina cu tot cu planta si atarna-le in pivnita si vei avea rosii proaspete multa vreme.
 


13. Bulionul odata descoperit va face flore de mucegai in cateva zile. Nu si daca torni deasupra o lingurita de ulei care sa formeze o pelicula.

14. Nu oricaror fructe le place la rece. Bananele, kiwi sau portocalele nu se pastreaza bine la frigider.

15. Ceapa verde si prazul se pastreaza mai mult timp proaspete fara sa se vestejeasca daca le pui intr-un vas cu apa.

Foto: westender.com, digestionreports.com, mrwallpaper.com
 
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.