Sfaturi culinare

#meniu #aperitive #meniuri #sfaturi culinare #masa festiva

3 greseli in alcatuirea unui meniu

Cand alcatuiesti un meniu pentru un anumit eveniment, este important sa faci o combinatie corecta de mancare si bautura pentru toate felurile servite.

Iata in continuare X greseli in alcatuirea unui meniu:

1 Personalizarea meniului in functie de situatie

In zilele noastre, multi oameni au tot felul de nevoi culinare, din cauza unor afectiuni care nu le permit sa manance anumite alimente, ca urmare a unui stil de viata vegetarian etc. O greseala este necunoasterea acestor detalii despre fiecare persoana in parte.

Pe langa gusturile si nevoile invitatilor, tine cont de tipul de eveniment. Fa un preparat cu sarmale daca este o masa intre prieteni si unul cu o friptura de vita daca vin in vizita sefii sau colegii sotului tau. Alege felurile de mancare astfel incat sa se potriveasca cu situatia sau ocazia respectiva, pentru ca toata lumea sa fie multumita.

2 Timpul pentru gatit

O alta greseala in pregatirea unui meniu o constituie necalcularea timpului necesar pentru a pregati toate preparatele. Unele mancaruri au nevoie sa stea la marinat cateva ore, altele trebuie sa se intareasca in frigider. Incepe intotdeauna cu felul de mancare care necesita cel mai mult timp de preparare.

Lasa la final preparatele care se servesc imediat dupa ce sunt gata, pentru ca acestea sa fie cat se poate de proaspete, indiferent ca este vorba despre feluri reci sau calde.

3 Amestecul de mancaruri

Un amestec nepotrivit duce la o masa foarte greu de digerat. Daca optezi pentru fructe de mare la aperitiv, alege un peste pentru felul principal si un desert acrisor, cu lamaie, pentru final. Alege tipul de vin in functie de preparat, dar asteapta-te sa ti se ceara si tipul opus de vin decat cel pe care il servesti. De aceea, este bine sa ai atat vin rosu, cat si vin alb.

Nu face foarte multe aperitive deoarece vor ramane nemancate celelalte preparate. Pentru un meniu foarte bogat, serveste cate un digestiv, astfel incat invitatii sa aiba timp sa treaca de la un fel la altul si opteaza pentru portii mici de mancare.

Sursa foto: seattlelabtest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului