Sfaturi culinare

#ciocolata neagra #retete cu ciocolata #deserturi dietetice

3 metode de a gati sanatos cu ciocolata

Ciocolata este un rasfat culinar deseori condamnabil din cauza caloriilor. Cu toate acestea, ciocolata poate fi sanatoasa daca stii cum sa o prepari. Descopera 3 modalitati de a face preparate sanatoase pe baza de ciocolata.


1 Foloseste ciocolata neagra in preparatele tale


Ciocolata neagra are rol antiinflamator, este benefica pentru aparatul cardiovascular si reduce tensiunea arteriala. Totodata, ciocolata neagra este bogata in fibre si, astfel, este mai satioasa decat dulciurile sarace in substante nutritive.

In loc sa folosesti ciocolata obisnuita pentru un mousse, prepara acelasi desert cu ciocolata neagra. Incearca o reteta de mousse de ciocolata cu tofu si brandy.


2 Foloseste ingrediente dietetice pentru deserturile cu ciocolata


Cand faci o budinca de ciocolata, inlocuieste laptele obisnuit cu unul degresat. Pregateste budinca din cacao, zahar, amidon de porumb, ciocolata amaruie si scortisoara macinata. Redu cantitatea de zahar folosita si elimina din reteta ingrediente optionale cum este, de exemplu, frisca sau crema mascarpone.

In cazul unor biscuiti cu ciocolata, inlocuieste partial cantitatea de unt din reteta cu un piure din seminte de susan. Acesta din urma contine mai putine grasimi saturate. Adauga in reteta cerealele preferate pentru a reduce cantitatea de calorii din biscuitii de ciocolata. Amesteca in faina obisnuita putina faina integrala pentru a reduce glutenul.


3 Foloseste ingrediente sanatoase pentru gustarile cu ciocolata


Pe langa desert, ciocolata este consumata adesea ca o gustare intre mese, atunci cand simti nevoia sa rontai ceva. Numarul gustarilor si cantitatea consumata de fiecare data sunt cele care duc la ingrasare si chiar la probleme dermatologice.

Fa o gustare sanatoasa, pe baza de cereale. Acestea din urma sunt bogate in fibre, astfel incat gustarea va induce senzatia de satietate mai repede si pentru mai mult timp. In plus, nu vei mai simti nevoia sa mananci cantitativ.

Amesteca intr-un castron o cana de cereale cu o cana de covrigei si jumatate de cana de arahide prajite. Toarna peste ele 600 ml de ciocolata neagra, topita. Da preparatul la frigider 10 minute si apoi serveste.

Sursa foto: colourfulpalate.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului