Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #ziua indragostitilor #valentines day # bruschete #negrese #sandvisuri

3 retete cu care iti poti surprinde partenerul de Ziua Indragostitilor

Pe langa cadouri, inimioare si declaratii de dragoste, de Ziua Indragostitilor trebuie sa te gandesti si la un meniu special, mai ales ca e momentul oportun pentru a-ti surprinde partenerul cu o cina romantica. Daca nu te-ai hotarat ce sa prepari pentru aceasta zi sau inca "testezi terenul", iata cateva exemple de retete care te-ar putea inspira.


1. Sandviciuri-inimioara

Pentru o mica gustare, poti face cateva sandviciuri-inimioara cu ajutorul unei forme pentru aluatul de prajituri. Ca ingrediente, poti alege sunca presata, crema de branza sau icre, pe care le ornezi cu masline sau rosii.


2. Bruschete cu busuioc

De asemenea, bruschetele cu busuioc pot fi o alegere  inspirata pentru o cina usoara. Taie-le in forma de inimioara pentru a obtine efectul dorit.



Ingredientele pentru bruschetele cu busuioc

  • 3-4 felii de paine
  • rosii
  • usturoi
  • ulei de masline
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare
  • piper


Cum se prepara bruschetele cu busuioc

Taie in forma de inimioare painea si pune-o la prajit. Cat timp se rumenesc bruschetele, taie rosiile cubulete, pune-le intr-un castron si condimenteaza-le cu sare si piper, apoi stropeste-le cu ulei de masline. Unge feliile de paine prajita cu usturoi si stropeste-le cu ulei de masline. Pune-le pe un platou si orneaza-le cu rosii si busuoic.

Cum se servesc bruschetele cu busuioc

Bruschetele cu busuioc se servesc imediat ce au fost preparate, altfel painea se inmoaie prea tare.


3. Negresa-inimioara

Daca ai ajuns tarziu acasa si nu ai timp de retete complicate, o simpla negresa pe care sa o decupezi in forma de inimioara te poate scoate din incurcatura.



Ingredientele pentru negresa-inimioara

  • 150 grame unt
  • 200 grame zahar
  • 3 linguri lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • miez de nuca
  • 3 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt


Cum se prepara negresa-inimioara

Pune untul, zaharul, laptele, cacaoa intr-un vas si fierbe-le pana cand se topeste untul, amestecand incontinuu. Dupa ce opresti focul, adauga si nucile. Lasa amestecul sa se raceasca bine si adauga apoi galbenusurile, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar la final se incorporeaza, usor, albusurile batute spuma.

Toarna aluatul pe care l-ai obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasa-l la cuptor 20-25 de minute, la 180 de grade. Dupa ce s-a racit, taie aluatul cu ajutorul formei. Poti decora  inimioarele cu zahar pudra, ciocolata topita sau jeleu.

Cum se serveste negresa-inimioara

Negresa-inimoara se serveste la temperatura camerei, ca desert, alaturi de un pahar cu sampanie.

Sursa foto: truelights.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete