Sfaturi culinare

#coffee creamer home made #retete coffee creamer #coffee creamer

3 retete de coffee creamer pentru o cafea de exceptie! Pe care-l alegi?

Cafeaua este mult mai savuroasa daca adugi putin coffee creamer. In loc sa il cumperi din comert, poti prepara coffee creamerul la tine acasa, utilizand doar indregiente naturale. Iata trei retete exceptionale de care te vei indragosti pe loc.

Irish coffee creamer

Ingredinte

  • 230 ml lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita extract de migdale

Sfat: Poti folosi lapte de vaca, lapte de cocos, de migdale sau de orez, la alegere.

Adauga laptele intr-un recipient incapator adauga laptele, zaharul, cacaoa, vanilia si migdalele si amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga in cafea cantitatea de coffee cremer dorita. Restul poate fi pastrat la frigider timp de 2-3 zile.

Coffee creamer cu banane

Ingredinte

  • 350 ml lapte de cocos
  • 400 ml lapte de migdale
  • 4 curmale, fara samburi, hidratate in apa
  • 1 banana bine coapta
  • ½ lingurita extract de vanilie

Intr-un blender adauga bananasi curmalele si mixeaza bine. Adauga putin lapte daca obtii o compozitie foarte groasa si mixeaza pana cand obitii o crema fina. Adauga apoi restul ingredientelor. Adauga in cafea cantitatea de coffee cremer dorita. Restul poate fi pastrat la frigider timp de 2-3 zile.

Coffee creamer cu caramel sarat

Ingrediente

  • 60g zahar brun
  • 150ml apa
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • ¾ lingurita sare
  • 400ml lapte

Intr-o cratita pentru sosuri adauga zaharul si apa. Amesteca pana cand zaharul de dizolva si obtii un sirop caramel nu foarte gros. Stinge focul, adauga extractul de vanilie si sarea si incorporeaza laptele. Adauga in cafea cantitatea de coffee cremer dorita. Restul poate fi pastrat la frigider timp de 2-3 zile.

Merge foarte bine si alaturi de o cana de ceai negru.

Sursa foto: thegraciouswife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare