Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #partener #mic dejun

3 retete de mic dejun cu care iti vei cuceri partenerul

Vrei sa iti rasfeti partenerul cu cele mai incantatoare mic dejunuri, cu mirosuri irezistibile, naturale si afrodiziace, care sa il poarte cu gandul la cele mai frumoase clipe petrecute alaturi de tine? Iti propunem cateva retete de mic dejunuri extraspeciale, care il vor cuceri rapid pe iubitul tau.


1. Budinca cu scortisoara

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 jumatate de paine mai veche, taiata cuburi
  • 1 sfert de cana de nuci pecan, tocate


Cum se prepara:

Intr-un castron mare amesteca ouale si laptele, adauga peste ele zaharul brun, extractul de vanilie si scortisoara, pana cand acestea se dizolva complet.

Adauga in amestecul de ou si nucile pecan, apoi toarna budinca intr-o tava de copt tapetata cu hartie si acoper-o cu o folie. Pune-o la frigider pentru o noapte, apoi bag-o la cuptor pentru 30 de minute. Indeparteaza folia de pe ea si mai pune-o la copt inca 10 minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.

Cum se serveste:

Se serveste fierbinte, cu sirop de artar.


2. Platou grecesc Meze cu chipsuri

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 2 lingurite de ierburi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, etc)
  • 2 Pitas, impartite in jumatate
  • sare
  • hummus
  • Dolmades (frunze de vie umplute)
  • masline grecesti
  • salata Tabbouleh
  • branza feta
  • felii de lamaie
  • ulei de masline extra-virgin


Cum se prepara:

Pentru chipsurile Pita, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Amesteca cu o furculita untul si ierburile, apoi unge feliile de pita cu aceasta compozitie. Presara sare peste ele si coace-le aproximativ 10 minute.

Pentru platoul Meze aranjeaza pe el hummusul, maslinele, Tabboulehul, feta si lamaia si stropeste-le cu ulei de masline.

Cum se serveste:

Se serveste rece, cu chipsuri.


3. Peste in sos de ananas

Ingrediente:

Pentru peste:

  • 1/2 cana de faina
  • 1 ou
  • 1 cana de nuci de macadamia zdrobite
  • 2 fileuri tilapia

Pentru sos:

  • 1 ceasca tocata de ananas proaspat
  • 1 lingura de ceapa rosie tocata
  • 1/2 ardei
  • 1/4 ceasca de coriandru tocat
  • sare si piper

Cum se prepara:

Pune faina, oul si nucile in trei boluri diferite, apoi trece fiecare file de peste prin ele. Dupa aceea, pune pestele la cuptor pentru 12-14 de minute, pana cand se rumeneste.

Intre timp, combina pentru sos anansul cu ceapa, ardeiul si coriandrul si condimenteaza-le cu sare si piper.

Cum se serveste:

Se serveste cald, cu garnitura de orez si sos.



Sursa foto: cosmopolitan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului