Sfaturi culinare

#retete vara #salata fructe #salata greceasca #placinta cirese

3 retete populare ale verii

O salata greceasca iti aduce aminte de vacantele si tavernele grecesti. O placinta cu cirese este recompensa ta in fiecare vara si una dintre bucuriile copilariei. Descopera unele dintre cele mai populare retete ale verii.


Salata de fructe


O para, o piersica, o caisa, un ananas, cateva cirese si o banana: iata cum obtii rapid o salata de fructe plina de vitamine. O salaa din 5 fructe contine aproximativ 125 de calorii, nu are colesterol si zahar, insa este foarte bogata in vitamina A si vitamina C.

O salata proaspata de fructe poate fi folosita ca o gustare sau ca un desert in sine. Cele mai folosite fructe pentru acest preparat sunt ananasul, pepenele rosu si galben, strugurii, piersicile, fructele de padure, bananele, merele si portocalele. La acestea, se poate adauga menta pentru un plus de prospetime.

Pregateste o salata de fructe cu miere si lime. Este o reteta ideala pentru zilele calduroase de vara. Da salata la frigider inainte sa o servesti.


Salata greceasca


Salata greceasca este un preparat specific perioadei de vara, din bucataria Greciei. Ingredientele sunt foarte cunoscute si in bucataria romaneasca: rosii, masline, ceapa rosie, ardei gras, castraveti. La acestea se adauga branza feta, ulei de masline, oregano si putina sare.

Daca vrei sa-ti amintesti de zilele de vacanta in care cutreierai insulele Greciei, pregateste o Asalata greceasca. In Grecia, salata aceasta se serveste ca aperitiv. Fiind, insa, atat de gustoasa si de hranitoare, o poti pregati ca fel principal pentru o masa usoara. Iat daca iti plac fructele de mare, combina salata greceasca cu creveti.

 

Placinta cu cirese


Placinta cu cirese este populara in Statele Unite, insa intr-o forma diferita comparativ cu reteta romaneasca. Profita de ciresele proaspete ale verii si pregateste o placinta dulce-acrisoara, pufoasa si usor de digerat.

Placinta cu cirese poate fi servita ca atare sau cu o lingura de inghetata de fructe. Acest preparat este potrivit si pentru sucurile reci din fructe stoarse. Poti folosi si fructe de padure in acest desert. Pregateste o placinta cu cirese si zmeura.

Sursa foto: stuff.co.nz
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului