Sfaturi culinare

#surse alimente #alimente de calitate #alimente

3 surse bune de alimente de calitate

Hrana de calitate are o importanta deosebita pentru organismul nostru, deoarece substantele nutritive au rolul de a hrani organismul, de a-l fortifia si de a-l pastra sanatos. Din acest motiv, este foarte important sa alegem surse naturale pentru hrana noastra si alimente de calitate, care sa ne ajute sa ne mentinem sanatosi. Iata cum putem achizitiona hrana „curata“:

 

Alege carnea si mezelurile din magazine cu tradiție

Mezelurile sunt evitate, destul de mult, in ultima perioada, in mare parte din cauza supraprocesarii produselor din comert. In ultimii ani, insa, au aparut magazine care au reusit sa schimbe aceasta perceptie prin produsele de calitate. Acestea sunt realizate din carne proapătă, provenită de la animale crescute în mod sănătos, cu produse naturale.  Daca si tu vrei astfel de mezeluri, cauta un magazin online de mezeluri, si vei gasi produse care te vor convinge cu adevarat. Adesea, calitatea se vede nu doar prin prisma pretului, ci si prin specificatii, modalitate de expunere si prezentare. Mezelurile nu sunt produse nesanatoase, ci, din contra, alaturi de carnea in stare naturala, iti pot oferi sursa de proteina animala de care ai nevoie pentru masa musculara. Consumate cu moderatie, carnea si preparatele din carne te vor ajuta sa iti intaresti organismul si sa iti fortifici muschii.

Alege fructele si legumele crescute natural

In prezent, e o adevarata goana dupa produsele bio, dupa produse crescute cat mai natural. Din pacate, insa, unele produse de sera nu au gust, miros si nici o textura dorita, iar acesta este motivul pentru care ne indreptam spre piete sau spre cultivarea unei gradini proprii. Cum nu avem cu totii norocul de a beneficia de o curte generoasa, in care sa ne crestem propria hrana (desi, acest lucru ar fi ideal), apelam la piete si la micii producatori. Uneori, se intampla ca si in supermarketuri sau magazine online sa gasesti produse naturale, insa, trebuie sa te documentezi in prealabil, pentru a afla sursa fructelor sau legumelor.

Este important ca acestea sa provina din medii lipsite de substante chimice, de pesticide, de ierbicide sau insecticide. Fructele si legumele sunt surse bune de antioxidanti si vitamine si reprezinta un pilon de baza in cresterea imunitatii.

Alege lactate de la magazine specializate

Lactatele sunt o categorie foarte importanta de produse de care organismul uman are mare nevoie. Din lapte si preparate din lapte, corpul uman isi ia necesarul de calciu, substanta care ajuta la dezvoltarea sistemului osos si protectia acestuia de-a lungul timpului.

Ce ai de facut, insa, este sa alegi foarte bine magazinele din care vei cumpara produsele lactate, deoarece acestea sunt perisabile si necesita o grija sporita. In plus, sursa laptelui trebuie sa fie sigura. Sunt recomandate, pe cat posibil, animale sanatoase, care mananca hrana naturala, netratata chimic. Animalele trebuie verificate in permanenta din punct de vedere al sanatatii, fiindca unele bacterii pot fi transmise la om chiar si prin intermediul laptelui sau al carnii.

Grija fata de propriul organism incepe, in prima faza, cu produsele pe care le consumi. Alege, asadar, intelept pentru a-ti proteja corpul si pentru a te bucura, intotdeauna, de mese gustoase si sanatoase.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/-YHSwy6uqvk

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete