Sfaturi culinare

#deserturi #deserturi light #silueta zvelta

4 deserturi light pentru o silueta zvelta in fiecare zi

Deserturile light, bogate adesea in fructe si ingrediente hipocalorice, nu par sa fie cele mai apetisante optiuni pentru o persoana care adora dulciurile, dar vrea sa slabeasca. Insa dulciurile cu continut scazut de calorii sunt importante, deoarece satisfac pofta inevitabila de "ceva dulce", fara a afecta dieta! Iata cateva deserturi light delicioase, care fac cu ochiul chiar si persoanelor care nu au nevoie sa slabeasca!


1. Salata de fructe

Salata de fructe este cel mai hipocaloric desert pe care l-ai putea savura in dieta. Pentru a adauga un strop de savoare si aroma, salata poate fi asezonata si garnisita, din cand in cand, si cu cate un strop de frisca sau ciocolata rasa pe deasupra.

Daca optezi pentru frisca light, fara continut crescut de zahar, si ciocolata neagra, diferenta de calorii va fi minima, regimul de slabit nu va fi deloc afectat.


2. Prajituri cu ciocolata neagra

Iti vine sa crezi sau nu, poti consuma si prajituri cu ciocolata atunci cand esti la dieta si incerci sa slabesti. Ceea ce demult parea un "lux" sau un vis culinar pentru tine, acum este realitate.

Poti manca linistit negresa, mousse sau orice alta prajitura cu ciocolata, atat timp cat ai grija sa optezi pentru variante de ciocolata cu peste 70% cacao.

Pasionatii de gusturi amarui pot consuma ciocolata neagra ca desert in sine, deoarece are continut scazut de zahar.


3. Gris cu lapte si fructe

Pe langa faptul ca este foarte sanatos, fiind o sursa bogata de calciu, grisul cu lapte iti poate satisface cu succes pofta de dulce atunci cand tii dieta. Gateste grisul cu lapte cu foarte putin zahar. Inlocuieste o parte din zahar cu arome, in special cu batoane de vanilie.

Desi este mai gustos cu topping de ciocolata sau cu dulceata de fructe, grisul cu lapte poate fi la fel de delicios si in variante mai "light": cu scortisoara sau cu fructe proaspete in el.


4. Spuma sau shake de fructe

Spuma de fructe este un desert usor si racoritor, perfect pentru perioadele in care vrei sa slabesti. Daca mixarea simpla a fructelor in blender, impreuna cu lapte sau iaurt low-fat, nu este suficienta pentru a satisface papilele tale gustative, atunci incearca sa aromatizezi shake-ul sau spuma cu batoane de vanilie, scortisoara, cateva bucatele de ciocolata neagra si alte ingrediente light, care nu adauga calorii in plus dietei tale.

Spuma de fructe poate fi bagata la congelator si transformata intr-o delicioasa inghetata, sanatoasa si hipocalorica.



Foto: Favim.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului