Sfaturi culinare

#retete gratar # gratar electric #sfaturi culinare #gratar #gratar in casa

4 idei pentru un gratar reusit facut in casa

In general, vara este sezonul gratarelor si al iesirilor la iarba verde, dar ce faci atunci cand ti-e pofta de un gratar si nu ai posibilitatea de a pleca de acasa?

N-oi avea tu o curte spatioasa si nici masina ca sa pleci undeva, in afara localitatii, dar poti pregati niste mancaruri delcioase la gratar chiar in bucataria de apartament.

Ghideaza-te dupa sfaturile noastre si afla cum poti obtine un gratar reusit!

1. Achizitioneaza-ti un gratar electric

Daca in urma cu vreo cativa ani, gratarul electric era apanajul bucatariilor profesionale, de restaurant, afla ca lucrurile s-au mai schimbat in momentul de fata. Au aparut gratare electrice, de dimensiuni reduse, care isi pot gasi locul in bucatariile de apartament.

Unul din principalele avantaje este legat de comoditatea celui care alege sa gateasca la un astfel de aparat. Nu mai e nevoie sa incingi jarul, sa cumperi carbuni sau sa astepti o oara pana sa arunci carnea pe gratar.

Mai mult decat atat, folosind un gratar electric, iti salvezi si cheltuielile pe termen lung. Mai tii minte cate tigai ai stricat, incercand sa faci niste gratare la aragaz?

2. Cumpara condimente cu gust de fum

O idee interesanta prin care poti oferi preparatelor tale savoarea celor pregatite la un gratar in aer liber, ar fi aceea de a folosi condimentele cu aroma de fum. De la sare cu aroma de fum, pana la paprica afumata, sunt tot felul de variante prin care poti pacali papilele gustative.

3. Foloseste betisoarele aromate de gratar

Cei care fac gratar des, stiu deja ca exista pe piata niste bete cu diverse arome, care confera mancarurilor un gust desoebit. Acestea se pun in jarul fierbinte, iar fumul lor are aromatizeaza friptura.

Poti insa sa folosesti si tu bete de acest tip. Le pui langa fripura de pe gratarul de aragaz, apoi acoperi totul cu un capac, iar carnea se va aroma perfect. Nu uita insa sa pornesti hota!

4. Gateste cu ardei tip "Chipotle"

Ardeii Chipotle se numara printre specialitatile mexicane care au fost adoptate de bucataria internationala. Ardeii de acest tip se pastreaza intr-un sos special si se folosesc pentru marinadele de gratar.

Foto: www.huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare