Sfaturi culinare

# prajitura cu mere #clatite #sfaturi culinare #biscuiti #cereale integrale

4 modalitati de a face preparate delicioase cu cereale integrale

Cerealele integrale sunt alimente sanatoase, bogate in fibre, pe care este bine sa le folosesti zilnic in alimentatia ta. Cerealele integrale sunt hranitoare si sarace in calorii, mentinand pentru mai mult timp senzatia de satietate. Recomandate in dietele de slabit, cerealele integrale sunt usor de introdus in diverse preparate, de la aperitive la gustari si dulciuri.

Descopera 4 modalitati de a face preparate delicioase cu cereale integrale:


1 Biscuiti cu unt de arahide si cereale integrale

Biscuitii cu unt de arahide si cereale integrale sunt un desert sanatos, potrivit pentru copii. Poti prepara acesti biscuiti si pentru pachetelul de scoala al celor mici.

Pentru biscuiti, ai nevoie de faina integrala de grau, ovaz, sare, bicarbonat de sodiu, scortisoara, unt de arahide, miere, oua si vanilie. Optional, adauga fulgi de ciocolata. Inainte de a-l pune in cuptor, tine aluatul la rece 20 de minute. Coace biscuitii in cuptor 10 minute.


2 Clatite cu cereale integrale

Pregateste la micul dejun clatite cu cereale integrale. Pentru aluat, trebuie sa amesteci intr-un vas oua, lapte, ulei, vanilie si suc de mere.

Adauga faina integrala de grau, seminte de in, germeni de grau, faina obisnuita, praf de copt, zahar si sare. Cand aluatul este neted, il poti turna in tigaia incinsa. Serveste clatitele cu umplutura preferata: dulceata, gem, sos de ciocolata etc.


3 Muesli de casa cu cereale integrale

In loc sa cumperi preparatul din magazin, invata sa faci propriul muesli de casa cu cereale integrale. Acest fel de mancare este potrivit pentru copii si adulti si constituie un mic dejun satios si sanatos.

Amesteca intr-un vas germeni de grau, ovaz, tarate de grau, tarate de ovaz, nuci, fructe uscate si seminte. Pentru a indulci putin preparatul, adauga zahar. Avantajul pe care il ai cand faci acest preparat este faptul ca poti pastra muesli proaspat timp de 2 luni la temperatura camerei.


4 Prajitura cu mar si cereale integrale (ovaz)

Prajitura de mere cu ovaz este un desert potrivit pentru zilele reci de toamna. Intr-un castron, amesteca migdale cu ovaz, susan si scortisoara. Adauga peste aceasta compozitie unt topit, amestecat cu miere si amesteca bine.

Pregateste baza prajiturii din mere, cardamom, suc si coaja de portocala rasa. Pune compozitia de mere in tava, apoi pe cea cu ovaz. Prajitura la cuptor va fi gata in 40 de minute.

Sursa foto: ndsu.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete