Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare # retete de toamna

4 ponturi pentru retetele tale de toamna

Inceputul toamnei este momentul sa schimbi meniul in functie de mancarurile specifice noului sezon. Iata in continuare 4 ponturi pentru retetele tale de toamna.

1. Muraturi puse toamna

Toamna este sezonul muraturilor si pentru ca acestea sa iasa bine, ai nevoie de produse de calitate. Alege ingredientele dorite (gogosari, castraveti, conopida, rosii verzi etc) si cumpara borcane de diverse dimensiuni, cu capace. Acestea se spala bine si se sterilizeaza. Foloseste sare de mare si otet din vin de buna calitate.

Respecta cantitatile mentionate in reteta si modifica-le proportional cand ai o cantitate mai mare de legume pe care vrei sa le murezi. La 11 kg de legume ai nevoie de jumatate de litru de otet si jumatate de kilogram de zahar.

Pregateste, totodata si locul in care vei depozita muraturile pentru iarna. O camera racoroasa, intunecoasa, cu rafturi, este ideala pentru aceste conserve.

2. Deserturi cu fructe la cuptor, in toamna

Schimba fructele verii cu cele de toamna in dulciurile pe care le faci in cuptor. Cele mai potrivite alimente pentru prajituri si placinte sunt merele si dovleacul. Incearca o placinta cu mere sau o placinta cu dovleac intr-o zi de toamna.

3. Bauturi de toamna: compoturile

Inlocuieste ceaiurile reci si sucurile cu fructe si gheata din perioada verii cu compoturi variante, pe baza de fructe de toamna. Poti folosi struguri, gutui, pere si alte fructe specifice acestui sezon. Descopera 5 compoturi de toamna.

4. Schimba meniul in functie de alimentele de sezon

Pentru preparate proaspete si sanatoase, schimba alimentele din meniu cu cele specifice toamnei. Pregateste tocanite si supe pe baza de cartofi, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, telina, broccoli, conopida sau sfecla rosie. Inlocuieste supele reci de vara cu supele cremoase si calde pentru toamna-iarna. Preparatele facute la gratar, in aer liber, pot fi facute pe grill in bucatarie si la cuptor.

Unul dintre alimentele reprezentative pentru toamna este dovleacul. Bogat in vitaminele A si C, dovleacul este hranitor si poate fi pregatit in multe feluri, de la gustari la deserturi. Descopera 10 retete de toamna cu dovleac.

Foto: tasteofhome.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.