Sfaturi culinare

#reguli gatit #preparare mancaruri #gatit #sfaturi culinare #mancare

4 reguli de baza pentru a gati cele mai bune mancaruri

Ti s-a intamplat veodata sa observi ca preparatele bucatarilor chefi sunt mai gustoase si mai apetisante decat cele preparate de tine? Ei bine, acest lucru se datoreaza catorva trucuri simple, la care bucatarii apeleaza constant pentru a da savoare preparatelor.

 

Regulile de la care bucatarii nu se abat, indiferent de preparatul culinar pregatit raman litere de lege. Iata care sunt aceste si cum poti obtine si tu, acasa, preparate savuroase!

4 reguli de urmat pentru obtinerea unui preparat delicios:

  1. Adauga sare. O mancare fara sare este o mancare fara gust. Pe piata exista numeroase tipuri de sare, esentiale pentru fiecare prearat. Cu toate acestea, dintr-o bucatarie simpla, nu trebuie sa lipseasca sarea clasica si sarea de Himalaya. Cea din urma este excelenta pentru preparatele din carne.  
  2. Adauga grasime. Bucatarii adauga grasime in preparate pentru a le face mai hustoase. De exemplu, niste legume la aburi vor fi mai gustoase daca adaugi peste ele, cat sunt calde, putin unt.
  3. Ai grija la aciditate. Preparatele nu trebuie sa fie dulci sau fade, ci putin acide. Aciditatea poate fi data de rosii sau de putina zeama de lamaie, in functie de preparat.
  4. Legumele se fac aldente. Pentru a potentia gustul preparatelor, legumele nu trebuie gatite total. Acestea vor fi mai savuroase, dar si mai sanatoase, daca sunt preparate aldente.  

Sursa foto:  pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului