Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #quinoa #retete simple #retete quinoa

Retete simple cu quinoa

Quinoa, una dintre cele mai sanatoase cereale din lume, a devenit tot mai cunoscuta si apreciata in bucatariile romanilor. Pentru ca este un aliment recomandat in dietele vegetariene, ti-am pregatit cateva sugestii de retete, in care quinoa este alimentul-vedeta.


1. Salata de quinoa cu menta, migdale si merisoare

Pentru o salata satioasa si rapida de quinoa, ai nevoie de 100 de grame de quinoa, 500 ml de supa de pui, menta proaspata, ulei de masline, rosii, telina, merisoare, migdale prajite, zeama de lamaie, sare si piper.

Incalzesti supa usor, apoi adaugi bobitele de quinoa si le lasi la hidratat, circa un sfert de ora. Compozitia rezultata o pui intr-un bol incapator, apoi amesteci totul cu restul ingredientelor si pregatesti un dressing de ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.

Salata se poate servi dupa ce a a stat la frigider 20 de minute, timp in care ingredientele si-au "imprumutat" aromele reciproc.


2. Budinca de quinoa

Ti-e pofta de un preparat cald, cu gust de branza? Ce-ai zice de o budinca speciala de quinoa? Ai nevoie doar de o ceasca de quinoa, 500 ml apa rece, 200 grame de branza cheddar, 2 oua, 1 lingura de unt, sare, piper si 200 de ml de smantana lichida. Dupa ce quinoa a stat la hidratat in apa rece, se amesteca cu restul de ingrediente, apoi se pune compozitia rezultata intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt. Compozitia se tine la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute.

Budinca de quinoa se serveste dupa ce s-a racit usor, alaturi de un pahar de vin alb.


3. Garnitura de quinoa cu usturoi

Poti inlocui orezul cu quinoa, pentru a obtine o garnitura mult mai sanatoasa.

Ai nevoie de o lingura de unt, 150 de grame de quinoa, 600 ml de supa de legume, 2-3 catei usturoi, 1 ceapa mica, sare, piper si verdeata. In untul topit, rumenesti quinoa, apoi adaugi ceapa maruntita, usturoiul si supa de legume. Lasa totul sa fiarba la flacara mica, circa 20 de minute, pana se evapora lichidul. La final, adauga sare si piper dupa gust, apoi presara verdeata proaspat tocata.


4. Desert din quinoa si afine

Vrei un desert sanatos si gustos deopotriva? Nimic mai simplu! Poti pregati o budinca rece din quinoa, lapte de soia, miere, afine si suc de lamaie. Quinoa se lasa la hidratat in lapte rece, apoi se adauga mierea si afinele. Desertul trebuie pastrat la frigider, minimum o ora. Optional, poti decora aceasta budinca cu frunzulite de menta proaspata sau fulgi de ciocolata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului