Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #gatit #ponturi gatit #moduri de a gati

4 trucuri pentru a gati rapid si sanatos

Ti-ai dori sa reduci timpul pe care il petreci in bucatarie si nu gasesti nicio solutie, deoarece crezi ca asta ar implica folosirea unor alimente care nu sunt sanatoase, precum semipreparatele care contin numeroase calorii si grasimi? Este cazul sa renunti la aceasta preconceptie. Exista numeroase trucuri care te pot ajuta sa reduci timpul petrecut in bucatarie si pregatesti familiei tale mancaruri delicioase si sanatoase. Iata cateva dintre acestea.


1. Foloseste carne semigatita

Poti cumpara din supermarketuri carne deja gatita sau semigatita, precum friptura de vita sau curcan, ambele mancaruri usoare, slabe in grasimi. Poti chiar sa le feliezi in magazin si sa le mai adaugi acasa cateva ingrediente sau condimente care iti plac.

De asemenea, poti gasi in supermarketuri pui la rotisor sau la gratar, caruia trebuie doar sa il elimini pielea sa il tai bucatele mici si sa il prepari dupa propria reteta.

Daca vrei sa prepari o cina si mai usoara, poti cumpara creveti deja fierti, pe care trebuie doar sa ii decongelezi si sa ii gatesti asa cum iti place.


2. Salatele la punga

Poti pregati pentru familia ta o delicioasa salata, consistenta si foarte hranitoare intr-un timp-record. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi o punga de salata din supermarket, sa o pui intr-un bol mare, sa adaugi cateva frunze de spanac, branza slaba in grasimi sau blue cheese, cateva rosii cherry, morcovi, afine uscate, nuci sau orice alte ingrediente preferi.


3. Opteaza pentru mancarurile vegetariene

O alta modalitate de a economisi timp in bucatarie este sa sari peste carne si sa alegi mancaruri vegetariene, precum legume la gratar, oua, care sa gatesc foarte usor, ori sendvisuri vegetariene, la care sa adauga si putina branza.


4. Nu ocoli preparatele congelate

O alta varianta de a gati rapid, mai ales daca nu esti un fan infocat al carnii, sunt preparatele congelate. Poti pregati pentru cina o delicioasa salata mexicana, care trebuie doar sa o pui intr-o tigaie neaderenta si sa adaugi sare si piper, dupa gust, sau alte condimente care iti plac.

Sursa foto: eatwell101.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului