1. Bate ouale temeinic
Sparge ouale intr-un bol si mixeaza-le astfel incat albusul si galbenusul sa se amestece bine. Tehnica este cruciala daca vrei sa obtii o omleta pufoasa, aerata. Este foarte important sa bati ouale chiar inainte de a le adauga in tigaie si nu mai devreme, daca vrei sa obtii o ompleta pufoasa.
2. Prajeste omleta la foc mic
Rabdarea este cheia. In vreme ce multe preparate se gatesc bine la foc iute, omleta trebuie prajita la foc mic, astfel incat sa se patrunda bine, dar sa nu se arda.
3. Foloseste tigaia potrivita
Daca faci o omleta doar pentru tine, atunci nu este cazul sa o prajesti intr-o tigaie cu diametrul de 24 de centimetri. Alege una mai mica sau chiar o craticioara, de preferinta din teflon, daca nu ai o tigaie de dimensiuni reduse.
4. Nu praji omleta prea mult
Nu uita tigaia pe aragaz. O omleta uscata nu iti va placea, cu siguranta, de aceea ia tigaia de pe foc cand ouale sunt inca moi, intrucat caldura vasului va continua sa prajeasca omleta astfel incat atunci cand o vei pune in farfurie te vei bucura de un preparat perfect.
Sursa foto: deliciouschip.com