Sfaturi culinare

#utilizare alimente #valabilitate alimente #durata alimente #alimentatie #alimente #nutritie #sfaturi culinare

5 alimente care expira mai repede decat iti imaginai

Nimic nu dureaza vesnic si cu atat mai putin alimentele. Evident, cele mai multe au data expirarii inscriptionata pe ambalaj, dar ce te faci cu cele pe care le desigilezi si le pastrezi in recipiente, asa cum sunt condimentele sau orezul? Iata cat timp le mai poti utiliza:

Faina: 6-8 luni

Iti imaginai ca poti tine faina in camara chiar si un an? Specialistii in nutritie sustin ca cel mult opt luni poti utiliza faina fara ca aceasta sa isi altereze proprietatile, scrie huffingtonpost.com.

Condimentele: 6-12 luni

Multa lume crede ca poate pastra o vesnicie condimentele. Poate nu chiar o vesnicie, dar cel putin cativa ani. Trebuie tinut cont ca, desi nu expira sau nu devin toxice, condimentele isi pierd din aroma dupa 6-12 luni.

Ketchup: 1-2 ani

Din fericire, Ketchupul, chiar si desfacut, daca a stat in frigider, poate fi folosit timp de un an. Daca e sigilat, il poti pastra in camara pana la doi ani.

Uleiul: 3 luni-3 ani

Nu toate uleiurile pentru gatit sunt la fel. In vreme ce uleiul de masline e bun si dupa doi sau trei ani, cel din seminte de struguri e valabil doar 3 luni.

Cerealele: 6-8 luni

Odata ce ai deschis o punga de cereale, acestea nu se vor altera, dar se pot umezi si vor rancezi. E bine sa le consumi in cel mult opt luni.

Sursa foto: inhabitat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare