Sfaturi culinare

#cirese #sfecla #mere #ziua indragostitilor #valentines day #simbol #alimente #fructe de padure #rodii

5 alimente rosii si roz care simbolizeaza Valentine's Day

Ziua Indragostitilor nu vine doar cu multe cadouri in forma de inimioara sau ursuleti de plus. Magazinele alimentare ofera si ele o gama larga de produse in ton cu sezonul sarbatorii dragostei. De Valentine's Day, vitrinele magazinelor iti capteaza privirea cu fructe si legume de culoare rosie si roz, nuantele iubirii.


Merele

Pe langa faptul ca pot fi un desert delicios, merele au si calitati terapeutice, cunoscute inca din timpuri stravechi. Merele sunt recomandate pentru bolile de stomac, contra migrenelor, a durerilor de ficat si de splina. De asemenea, ele au actiune tonica, diuretica, depurativa si laxativa.

Merele pot reduce riscul de cancer la colon, cancerul de prostata si cancerul pulmonar. Cojile de mere contin acid ursolic, care creste masa muschilor scheletici si a tesutului adipos brun, topeste grasimea de culoare alba si reduce gradul de obezitate.

Poti servi merele ca desert, proaspete sau le poti coace si condimenta cu putina scortisoara.


Sfecla rosie

Sfecla rosie este de mare ajutor in nenumarate probleme de sanatate, inclusiv in detoxfierea ficatului. Ea contine potasiu si acid folic, care ajuta la reglarea tensiunii cardiace si la protectia sistemului cardiac. Chiar daca este dulce, sfecla rosie contine putine calorii, doar 75 de calorii la 170 de grame consumate.

Poti servi sfecla rosie coapta, in salate sau chiar murata.


Fructele de padure

Fructele de padure contin foarte putine calorii si sunt bogate in fibre si vitamina C. Acestea ajuta la protejarea memoriei.

Consuma fructele de padure cu topping de ciocolata sau cu fulgi de ovaz. De asemenea, poti face compot din ele sau clatite umplute cu fructe de padure proaspete.


Ciresele

Ciresele sunt bogate in antioxidanti, care imbunatatesc sanatatea inimii si contribuie la recuperarea musculaturii slabite.

Le poti consuma proaspete, uscate sau le poti adauga intr-un mix cu fulgi de ciocolata, nuci si migdale.


Rodiile

O sursa bogata de vitamina C si antioxidanti, rodiile ajuta la scaderea colesterolului si la prevenirea bolilor de inima.

Incearca sa amesteci semintele de rodii cu orez salbatic sau quiona, va iesi o gustare excelenta!



Chiar daca este Ziua Indragostitilor si ai vrea sa te rasfeti cu delicii culinare cu multe calorii, fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca nici ele din meniul tau. Iti poti uimi partenerul cu platouri de fructe inedite, in culorile iubirii.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare