Sfaturi culinare

#inlocuire cartofi #meniu cartofi #cartofi #meniu

5 alternative sanatoase pentru a inlocui cartofii din meniu

Cartoful nu are o reputatie foarte buna in special in randul persoanelor care vor sa slabeasca. Considerat unul dintre inamicii principali ai siluetei, cartoful este leguma pe care foarte multe persoane o evita din aceasta cauza. Pentru cei care cauta alternative sanatoase pentru a inlocui cartofii din meniu, iata cateva idei bune:

Napi la cuptor in loc de cartofi la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Taie 1 kilogram de napi si amesteca-i cu o lingura de ulei de masline si sare. Pune-i la cuptor intr-o tava, pentru 30 de minute sau pana cand devin maronii si moi. Pentru un plus de savoare, poti presara peste ei si rozmarin.

Cartofi dulci, copti, in loc de cartofi prajiti

Cartoful dulce poate inlocui cu succes clasicii cartofi prajiti. Taie cartoful dulce in acelasi fel in care tai si cartofii normali pentru prajit. Presara o lingura de ulei de masline, chimen macinat, piper si coriandru. Pune cartoful dulce taiat fasii subtiri intr-o tava, doar intr-un singur strat. Pune tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute si vei obtine un inlocuitor numai bun pentru clasicii cartofi prajiti.

Piure de conopida in loc de piure de cartofi

Inabuse la abur o conopida pana cand devine moale. Intr-un castron mare, pune conopida rupta in buchetele mici cu ½ cana de lapte si 2 linguri de unt. Paseaza conopida pana cand devine un piure fin si cremos. Presara deasupra sare si piper.

Chipsuri de varza Kale in loc de chipsuri de cartofi

Preincalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Clateste si usuca frunzele de Kale, apoi rupe-le in fasii subtiri. Presara putin ulei si sare peste frunze. Pune frunzele de varza Kala la copt pentru 10 minute sau pana cand se rumenesc si devin crocante.

Telina coapta in loc de cartofi copti

Preincalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Decojeste radacinile de telina (aproximativ 3 bucati) si taie-le in bucati de 2.5 centimetri. Amesteca-le cu 1/3 ulei vegetal si 2 lingurite de sare. Pune-le intr-o tava si lasa-le la copt 30 de minute. Apoi, amesteca-le, redu temperatura la 190 de grade Celsius si mai lasa-le la copt inca 60 de minute.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.