Sfaturi culinare

#condimente #ghimbir #anason #chimen #condimente chinezesti #wasabi

5 condimente chinezesti care nu trebuie sa iti lipseasca din camara

Indiferent daca obisnuiesti sa gatesti chinezeste sau nu, condimentele asiatice trebuie sa se regaseasca in camara ta. Chinezii sunt renumiti pentru mancarea bine condimentata, iar multe dintre mirodeniile si ierburile aromatice pe care le folosesc la gatit se preteaza la preparate si din alte bucatarii ale lumii, de aceea, acestea nu trebuie sa-ti lipseasca din casa!


1. Ghimbir

Ghimbirul, care se aseamana la aspect cu hreanul, este unul dintre cele mai folosite condimente in bucataria chinezeasca, datorita aromelor lui picante, usor dulci si chiar intepatoare, care se potrivesc multiplelor retete din bucataria asiatica.


2. Anason stelat

Anasonul stelat este considerat o "nestemata" printre condimente, datorita aspectului frumos si armonios. Are un gust puternic, usor ascutit si foarte profund, imbracand preparatele in arome imbietoare si savuroase. Este ideal in prepararea diverselor mancaruri cu carne de porc, gasca sau rata si ofera o aroma de senzatie vinului fiert.


3. Wasabi

Probabil ca esti mai degraba familiarizat cu pasta de wasabi decat cu planta in sine, insa este un condiment sub forma unei radacinoase si face parte din familia cruciferelor. Se mai numeste si hrean japonez si are un gust puternic, picant, oferind mancarurilor o aroma unica. Wasabi este folosit frecvent in preparatele cu fructe de mare, peste, legume chinezesti etc.


4. Seminte de chimen

Semintele de chimen sunt folosite de mii de ani in bucataria si medicina chinezeasca, nu doar pentru a da gust mancarurilor, ci si pentru remedierea diverselor probleme de sanatate. Intrebuintarile culinare ale chimenului sunt variate la asiatici. Se foloseste frecvent la fripturi, in preparatele cu branza, budinci, paste si produse de panificatie.


5. Amestec chinezesc "5 arome"

Amestecul "5 arome" este, poate, cel mai cunoscut condiment din bucataria chinezeasca. Multe persoane considera gresit ca la baza acestui amestec popular stau cinci condimente, numarul referindu-se, de fapt, la cele cinci gusturi principale: acru, dulce, sarat, amar si iute.

Amestecul inglobeaza zece condimente folosite frecvent in bucataria asiatica: scortisoara, cardamon, anason, chimen, cuisoare, seminte de coriandru, nucsoara, coaja de lamaie, orez si piper.

Sursa foto: nastol.com.ua

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare