Sfaturi culinare

#deserturi unt de arahide #sfaturi culinare #retete #utilizare unt de arahide #unt de arahide

5 feluri in care poti folosi untul de arahide in retetele clasice

Untul de arahide este un aliment delicios si bogat in substante nutritive. Reduce nivelul colesterolului rau in organism si previne aparitia bolilor cardiovasculare, prin continutul sau ridicat de potasiu. In plus, furnizeaza din plin vitamina B3, care ajuta la o mai buna functionare a creierului.

Iata cateva feluri in care poti incorpora untul de arahide in retetele clasice, pentru a le imbogati din punct de vedere nutritiv si pentru a le face mai savuroase!

1. Foloseste-l pentru a prepara paine, placinte sau briose

Produsele de panificatie si cele de patiserie pot deveni mai gustoase si mai sanatoase daca adaugi unt de arahide in ele. Il poti incorpora in aluatul pentru painea cu banane, in cel pentru placinte si chiar si in cel pentru briose. Rezultatul va fi demn de invidiat atat de gurmanzilor cat si de cei mai mofturosi oaspeti.

2. Fa-ti un sendvis clasic cu unt de arahide si dulceata

Probabil ca ai incercat deja painea prajita unsa cu unt de arahide, insa reteta clasica americana include si putina dulceata sau gem de fructe. Trebuie sa incerci aceasta combinatie, este foarte gustoasa! Iar daca te numeri printre persoanele care prefera alimentele proaspete, poti inlocui dulceata cu fructe proaspete pasate si amestecate cu putina miere sau sirop de agave.

3. Prepara un smoothie delicios si nutritiv

Iti incepi diminetile cu o bautura bogata in nutrienti? Incearca sa adaugi in smoothie-ul clasic de fructe putin unt de arahide. Rezultatul va fi miraculos nu doar in ceea ce priveste savoarea, ci si din prisma beneficiilor: smoothie-ul tau va fi mai satios si te va energiza cat ai zice "arahide".

4. Foloseste-l ca dressing pentru salate si pentru fructe

Fructele atinse de unt de arahide sunt grozav de gustoase, mai ales daca optezi pentru mere, pere sau banane; daca vrei sa plusezi, poti adauga deasupra lor si cateva alune crocante, zdrobite. De asemenea, poti folosi untul de arahide si pe post de dressing in orice fel de salata, careia ii va conferi o aroma irezistibila si deosebita.

5. Incorporeaza-l in preparatele care contin carne sau legume

Obisnuiesti sa prepari legume la wok? Inlocuieste sosurile de soia, peste sau stridii cu un amestec de unt de arahide si curry si papilele tale gustative vor zambi satisfacute. Poti incorpora untul de arahide si in sosurile pentru carne, in special daca este vorba despre pui sau curcan; acesta va conferi o savoare intensa preparatelor tale si numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare