Sfaturi culinare

#legume #sfaturi culinare #verdeturi #dieta

5 metode pentru a-ti fi mai usor sa incluzi verdeturi in dieta

Cand tii dieta, este destul de dificil sa faci meniul pentru o zi intreaga, mai ales ca, verdeturile si legumele sunt principalele alimente recomandate pe durata unei cure de slabire sau de detoxifiere.

Daca nu mai stii cum sa incluzi alimentele vegetale sanatoase in mesele zilnice sau te apuca groaza cand te gandesti ca vei manca din nou broccoli fiert, afla ca exista si alte metode inspirate, prin care poti prepara mancaruri gustoase din legume si verdeturi.


1. Supa si sote de legume

O prima idee ar fi sa prepari o supa gustoasa si hranitoare din verdeturi. La pranz, ai putea savura supa cu spanac si varza creata. Iar pentru felul doi, poti gati un sote de legume, bogat in vitamine, care ajuta la reglarea nivelului de colesterol.


2. Piept de pui umplut cu verdeata

Daca ai musafiri si vrei sa eviti situatiile in care ai putea sa fii tentat de bunatatile servite acestora, poti apela la un "truc" culinar care ii va incanta atat pe invitatii tai, cat si pe tine.

O surpriza pe care ai putea sa o pregatesti intr-o seara musafirilor este puiul umplut cu salata verde. Inainte de a baga puiul in cuptor, fa-i o mica incizie pe piept, ca un buzunar, apoi umple-o cu branza sau mustar si cateva frunze de salata verde, spanac etc.


3. Mixuri de verdeturi sau fructe

Un robot de bucatarie este extrem de important atunci cand tii dieta. El poate face minuni pentru tine. Cu ajutorul lui, poti face diverse piureuri sau sucuri din legume. Alege cateva dintre legumele tale preferate, pune-le in blender si amesteca-le pana devin ca o pasta. Legumele le poti combina si cu fructe, pentru a obtine un suc natural.


4. Omleta cu verdeturi

Chiar si la micul dejun poti manca verdeturi. De exemplu, poti face o omleta cu legume verzi. Bati ouale, apoi adaugi cateva frunze de spanac fiert si branza feta. De asemenea, poti adauga langa o omleta simpla, broccolli sau dovlecel, care vor da un gusta aparte micului tau dejun.


5. Sandwich-uri cu frunze de varza

Daca nu te poti "desparti" definitiv de gustoasele sandwich-uri, poti sa le savurezi fara paine. Inveleste continutul in frunze de varza, astfel incat sa te bucuri de aportul crescut de fibre, fara caloriile aferente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului