Sfaturi culinare

#mere #sfaturi culinare # retete mere #mere copate

5 ponturi pentru cele mai gustoase mere coapte

Merele coapte sunt un desert gustos, usor de facut si rapid. Daca ai musafiri, merele coapte pot fi cea mai buna alegere.

Descopera 5 ponturi pentru a face cele mai bune mere coapte la tine in bucatarie:


1 Foloseste un curatator de mere


Pentru a scoate intact cotoarele merelor, foloseste un curatator special. Capatul circular si ascutit decupeaza si scoate cotorul, astfel incat mijlocul fructului sa ramana curat, cu miezul intact. Acest loc va fi folosit pentru umplutura si este important la marul copt sa aiba un aspect uniform. Un aparat de scos cotorul marului costa in jur de 5 lei.


2 Decojeste partea de sus a marului


Cu un cutit ascutit sau o unealta de decojit, inlatura coaja marului in partea de sus. In acest fel, miezul este dezvelit, iar cand marul este scos din cuptor, fructul poate fi consumat mai usor cu lingurita.


3 Alege ingredientele cu grija pentru merele coapte


Alege mere medii sau mari, potrivite pentru copt. Unul dintre cele mai mari avantaje ale merelor coapte consta in faptul ca umplutura poate fi facuta dintr-o multime de ingrediente. Exista retete cu mere umplute cu fructe confiate, coaja de portocala, ghimbir, fructe de padure, bezele, stafide, coacaze etc. Insa merele coapte clasice se fac cu zahar si nuca, la care se poate adauga putin unt sau margarina. In loc de zahar se foloseste adesea miere.

Pentru varianta de toamna-iarna se poate folosi scortisoara, nucsoara, dar si dulceata sau gem. Merele cu bucati mai mari de nuca sunt mai crocante si mai gustoase, prin urmare, nu este indicat sa folosesti nuca macinata.


4 Pune merele in tavite pentru briose sau cupcake


Pentru ca merele sa nu se lipeasca intre ele in timpul coacerii si pentru a preveni rostogolirea acestora, poti sa le asezi in tavite pentru briose sau cupcake-uri. In acest fel, merele stau fixate, la departare unele de altele.

Cea de-a doua varianta, mai putin estetica, de a le fixa in tava, este sa tai o bucatica din partea de jos, pentru a sta asezate drept.


5 Pregateste merele coapte


Pentru ca merele sa fie parfumate si mai gustoase, se poate turna in tava de copt suc de mere sau suc de portocale. La fel ca in cazul unei fripturi, in timpul coacerii preparatului, se ia cu o lingura sos din tava si se toarna din cand in cand peste mere.

Merele coapte se fac in aproximativ 40 de minute intr-un cuptor incins la 195 grade Celsius. Lasa-le sa se raceasca putin si serveste-le calde, simple sau cu inghetata.

Sursa foto: myrecipes.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.