1. Aligator (si crocodil)
Sursa foto: pinterest.com
Cand sunt vazute in natura aceste animale, gandul nu este la cat de bine pot sa fie gatite, insa atunci cand exista posibilitatea de a le manca, papilele gustative pot confunda totul cu puiul. Astfel incat aligatorul si crocodilul pot sa fie asemanate foarte usor cu puiul din punctul de vedere al texturii si culorii. Exista mici diferente intre carnea de aligator si cea de crocodil, insa amandoua seamana cu cea de pui. De asemenea este important de stiut ca ea trebuie sa fie bine gatita si asezonata pentru ca aceasta asemanare sa fie usor de simtit. Daca aligatorul este prea mult copt, atunci dezvolta un usor gust de cauciuc, iar daca este prea putin gatit, atunci are un gust ca de muschi.
2. Picioare de broasca
Sursa foto:spanishrecipesbynuria.com
Aceasta delicatesa frantuzeasca este foarte apreciata in multe zone ale lumii si este bine stiut ca gustul este asemanator cu al carnii de pui. Carnea este delicioasa, iar asezonarea conteaza, precum si experienta culinara in sine. Oasele sunt mult mai mici decat la pui, si sunt dificil de mancat din cauza marimii lor, insa gustul este bun si este aproape identic cu cel de pui. De asemenea si textura este asemanatoare.
3. Sarpele cu clopotei
Sursa foto:rattlesnake-recipe
Desi aligatorul putea sa para a fi o varianta deosebita, iata ca sarpele cu clopotei reuseste sa egaleze sau sa depaseasca uimirea primului aliment preparat. Astfel ca sarpele cu clopotei seamana cu carnea de pui. Prepararea lui este si ea importanta in acest demers. Daca de exemplu este fript si taiat astfel incat sa semene cu mici bucati de pui, atunci confuzia poate sa fie la un nivel mare. In restaurantele in care se serveste carne exotica, acest preparat culinar este cautat si apreciat.
4. Prepelita
Sursa foto:greatbritishchefs.com
Cu siguranta ca exista si alte pasari care seamana cu puiul atunci cand sunt preparate, iar prepelita este una dintre ele. Ea este o pasare mica ce poate sa fie gatita in multe feluri pentru a fi al fel ca un pui atunci cand este mancata. Daca insa nu este marinata si plina de condimente, poate sa aiba un gust de vanat. Cand este bine asezonata seamana mai degraba cu un pui tanar si fraged la gust.
5. Iepurele
Sursa foto:blackface.co.uk
Se stie deja ca iepurele are gustul extrem de asemanator cu cel al unui pui atunci cand este gatit. Atat gustul, cat si textura pot sa pacaleasca imediat prin felul in care seamana. Atunci cand iepurele este gatit in stil friptura, poate sa fie confundat cel mai mult cu puiul. In acest caz este vorba despre iepurele crescut in casa si nu despre cel salbatic.