Sfaturi culinare

#portugalia #deserturi #cozido a portuguesa #alcatra #doce de ovos #caldo verde #pasteis de nata #deserturi portugalia #preparate traditionale

5 preparate traditionale pe care nu ai voie sa le ratezi in Portugalia

Portugalia este una dintre destinatiile de vacanta care-ti vor incanta papilele gustative intr-un mod cu totul special. Pana sa descoperi savoarea si aroma intensa a bucatariei lor, este posibil sa te confrunti cu ceva dileme in alegerea preparatelor din meniurile restaurantelor. In fata unui meniu bogat in nume ciudate precum Caldo verde, Alcatra sau Pasteis de Nata, s-ar putea sa te afli in postura de a nu sti ce sa alegi si ce anume contin acestea. Descopera cateva dintre specialitatile portugheze traditionale pe care merita sa le incerci pe meleaguri portugheze!


1. Cozido a portuguesa

Era considerata in trecut "tocana bogatilor", insa locuitorii au reusit sa o adapteze in functie de posibilitati si au dat nastere uneia dintre cele mai savuroase tocanite cu carne si legume din lume. Interesant este faptul ca se amesteca in acelasi preparat nu mai putin de trei tipuri de carne - vita, porc si pui - si ca toate sunt fierte impreuna in timpul gatirii preparatului.


2. Alcatra

Alcatra este o specialitate culinara traditionala a Portugaliei pe baza de carne. De obicei, se foloseste o carne de foarte buna calitate, iar particularitatea retetei consta in faptul ca bucatile de carne sunt atat de fragede incat se topesc in gura.


3. Doce de ovos

Savoarea deserturilor portugheze poate fi surprinsa intr-unul dintre cele mai simple, dar gustoase preparate traditionale: doce de ovos. Desertul seamana cu un strudel, intrucat este vorba de un foietaj umplut cu o crema dulce de oua cu zahar si apa.


4. Caldo Verde

Caldo Verde este una dintre cele mai populare mancaruri din Portugalia. Este vorba de o supa, care asa cum ii spune si numele, are culoarea verde, datorita continutului bogat de mazare si varza. De obicei, "supa verde" este vegetariana, insa exista tinuturi portugheze unde poti savura si varianta carnivora a preparatului, in care se adauga carnaciori.


5. Pasteis de Nata

Pasteis de Nata este desertul traditional cel mai des intalnit pe taramurile Portugaliei. Considerat de multi "desert national", Pasteis de Nata este un soi de tarta umpluta cu crema de vanilie si aromatizata din plin cu scortisoara si zahar pudra.

Sursa foto: viandesmartingendron.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.