Sfaturi culinare

#retete rapide #retete #petrecere #aperitive #retete aperitive

5 retete rapide de aperitive pentru o petrecere ad hoc

Nu-i asa ca ti se intampla de multe ori sa fii anuntat ca ai invitati pe nepusa masa si sa nu stii ce sa prepari rapid pentru a-i servi? Nu esti singurul care trece prin aceasta situatie! Important este sa ai intotdeauna in minte cateva retete simple si rapide, pe care sa le pregatesti cu ce gasesti prin frigider si camara, fara prea mult efort si timp pierdut pentru prepararea lor!


1. Bruschete cu rosii si busuioc

Nicio reteta nu este mai simplu si rapid de pregatit decat bruschetele, care permit o multime de combinatii si gusturi cu care iti poti intampina invitatii la o petrecere ad hoc.

Ai nevoie doar de:

  • felii de baghete;
  • ulei de masline;
  • rosii;
  • busuioc;
  • oregano.

Feliile de bagheta se stropesc cu ulei de masline, se presara deasupra lor rosii tocate marunt, busuioc si oregano si se baga la cuptor cateva minute.


2. Ardei umpluti cu crema de branza

Ai in frigider o cutie cu crema de branza, putin marar si cativa ardei grasi? Iata o metoda rapida de a incropi o reteta de aperitiv rapida din aceste ingrediente simple.

Freaca crema de branza cu putin marar si alte mirodenii preferate (oregano, piper, boia etc.). Taie ardeii jumatati si umple-i cu branza, apioi orneaza-i cu bucati de masline sau rosii.


3. Frigarui din branzeturi si legume

Daca ai ratacite prin casa cateva bete pentru frigarui, dar nu ai timp sa sa faci gratar pentru a le prepara "ca la carte", noi iti sugeram sa le folosesti pentru a prepara cateva aperitive ad hoc, fara niciun efort.

Ai nevoie de branza telemea sau cascaval si de cateva legume simple:

  • rosii;
  • castraveti
  • ardei gras.

Taie branza si legumele cubulete suficient de mari cat sa poata fi infipte pe frigarui, apoi alterneaza cate o bucatica de branza cu cate o leguma, pana umpli fiecare betisor. Asaza-le pe un platou, stropeste-le cu putin ulei de masline si presara peste ele busuioc sau oregano.


4. Tartine cu icre rosii

Foloseste feliile din bagheta de la bruschete pentru a crea si cateva tartine cu icre rosii sau negre, in functie de ce ai prin frigider.

Nimic mai simplu de facut decat cateva tartine unse cu unt, pe care asezi cateva icre in gramajoare si le decorezi cu bucati de masline.


5. Tartine cu somon afumat

Iar daca bagheta este "vedeta" printre produsele de panificatie pe care le ai in camara, iar somonul afumat se regaseste din plin in frigider, mai poti prepara si cateva tartine cu peste. Metoda este aceeasi ca la tartinele cu icre, numai ca in locul caviarului adaugi feliute de somon.

Sursa foto: cooks.co.il

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare