Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #Gordon Ramsay #bucatari celebri #sfaturi Gordon Ramsay #sfaturi gatiti Gordon Ramsay

5 secrete ale prepararii pastelor perfecte, dezvaluite de Gordon Ramsay

Pe cat de simplu par pastele de gatit, pe atat de multe batai de cap iti pot da in bucatarie. Insa de acum, nu iti vor mai iesi prea tari sau prea fierte, fara gust si total neatractive. Unul dintre cei mai in voga bucatari din lume, Gordon Ramsay, iti dezvaluie cele mai simple si ascunse secrete ale pregatirii pastelor, astfel incat sa redescoperi autenticul gust italienesc al acestor preparate!

1. Fierbe corect pastele

Regula de aur in prepararea pastelor este legata de fierbere, aspectul in care cei mai multi dau gres. Acestea trebuie sa iasa intotdeauna al dente, adica nici prea moi, nici prea tari, iar secretul in obtinerea lor consta in timpul de preparare, dar si in momentul in care sunt adaugate la fiert. Pastele trebuie adaugate in oala atunci cand apa clocoteste. Trebuie respectat intotdeauna timpul inscris pe ambalaj. Pentru mai multa siguranta, gusta din cand in cand pastele, pentru a le testa consistenta.

2. Adauga sare si ulei de masline in apa in care fierb

Desi cei mai multi pun doar sare in apa in care fierb pastele, Gordon recomanda si putin ulei de masline, atat pentru aroma, dar si pentru a le impiedica sa se lipeasca intre ele.

3. Renunta la spaghete sau macaroane

Gordon Ramsay recomanda inlocuirea spaghetelor sau macaroanelor clasice cu fusilli, penne sau cochilii. Sunt mai practice si mai usor de mancat, dar ajuta si sosul sa se amestece mai bine printre acestea si sa fie consumat odata cu ele, nu separat, cum se intampla in cazul spaghetelor.

4. Strecoara bine pastele si asezoneaza-le inainte de sos

Cand pastele sunt gata, pune-le intr-o strecuratoare si lasa-le cateva minute, pentru ca apa sa se scurga foarte bine din ele. Asezoneaza-le cu sare, piper si ulei de masline, inainte de adauga sosul peste ele.

5. Foloseste ardei iute sau chili

Potrivit lui Ramsay, chili-ul sau ardeiul iute este ingredientul secret al oricarei retete cu paste. Indiferent cat de "sarac" este continutul sosului, ardeiul iute ofera savoarea necesara pastelor si le scoate, practic, din anonimat. Asadar, atunci cand nu esti sigur ca gustul acestor preparate este cel dorit, adauga cativa fulgi de chili sau bucatele de ardei iute, iar aroma lor se va transforma instantaneu.

Sursa foto: kinomagik.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului