Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #gogosi #gogosi pufoase #cum faci gogosi pufoase #retete gogosi pufoase

5 sfaturi practice pentru cele mai pufoase gogosi

Gogosile sunt unele dintre putinele deserturi care te fac sa te lingi pe degete de cat de delicioase sunt. Insa nu toate gogosile au acest efect asupra ta. Doar cele pufoase, dulci, aromate, care aproape ca se topesc in gura reusesc sa-ti ameteasca papilele gustative de placere. Daca vrei sa obtii astfel de gogosi ademenitoare atunci cand le prepari acasa, tine cont de cateva sfaturi practice!


1. Adauga drojdie in aluat!

Nu toata lumea pune drojdie in aluatul de gogosi, dar cei care o folosesc, stiu de ce o fac. Este ingredientul secret care le ajuta sa creasca si sa iasa pufoase, asemenea celor din reclame. Inainte de a adauga drojdia, dilueaz-o in putina apa calduta, pentru a o activa si a face aluatul sa creasca.


2. Adauga smantana sau iaurt in aluat!

Daca vrei ca gogosile tale sa fie mai gustoase si mai consistente, specialistii te sfatuiesc sa adaugi putina smantana sau iaurt in aluat. Daca folosesti aceste ingrediente, poti renunta complet la drojdie, dar gogosile nu vor mai fi pufoase, ci consistente.


3. Incinge bine uleiul inainte de a le praji!

Daca nu vrei ca uleiul sa patrunda in gogosi si sa le faca foarte grase, este foarte important sa-l incingi bine inainte de a pune gogoselele la prajit. Uleiul ar trebui sa aiba o temperatura de aproximativ 175 grade Celsius la momentul punerii gogosilor in tigaie.


4. Prajeste-le la temperatura potrivita!

Dupa ce uleiul se incinge bine si pui gogosile in tigaie, la prajit, potriveste focul la o temperatura mai mica. Este important sa urmezi instructiunile cu privire la temperatura din reteta pe care ai ales-o. In cazul in care focul e prea mare, se ard repede si raman crude in interior, iar daca este prea mic, absorb cantitati mari de ulei si nu mai ies la fel de pufoase.


5. Scoate-le pe servetele de hartie!

Inainte de a le pudra sau glazura si a le savura impreuna cu cei dragi, este important sa lasi gogosile sa se "odihneasca" un pic. In plus, este recomandat sa le asezi pe cateva servetele de hartie, intrucat absorb excesul de grasime, astfel nu vor mai fi unsuroase si gretoase in timp ce le mananci.

Sursa foto: quanticolive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare