- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 5
- Urmatoarea pagina
Faina de arorut
Sursa foto: thepaleomom.com
Arorutul este o planta ce se cultiva de peste 7.000 de ani. Pe vremuri, aborigenii din Caraibe isi tratau ranile cauzate de sageti cu aceasta planta.
In prezent, planta este intens cultivata in Caraibe si America de Sud iar radacinile acesteia sunt folosite pentru a crea faina de arorut. Faina obtinuta este una fina, foarte usor de digerat si asemanatoare amidonului.
Faina de arorut se foloseste de mult timp pentru prepararea învelisului transparent, dulce, lucios a tartelor de fructe sau sucuri transparente preparate in China, tocmai datorita transparentei produsului.
Marele avantaj al fainii de arorut este ca nu contine gluten, fiind perfecta pentru persoanele care au intoleranta la gluten.
Faina de arorut poate fi folosita cu succes pentru ingrosarea sosurilor si bauturilor, dar si pentru inlocuirea fainii clasice, in prepararea diverselor aluaturi, prajituri si chiar a painii.
Sursa foto principala: wideopeneats.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 5
- Urmatoarea pagina