Sfaturi culinare

#inlocuire grasimi #faina integrala #alimente nesanatoase #zahar #sfaturi culinare #prajituri

Trucuri simple care fac prajiturile mai sanatoase

Suntem tentati sa credem ca orice prajitura pe care o pregatim la cuptor este plina de calorii. Insa Gina Homolka, un patiser celebru, a realizat o lista de trucuri care pot face aceste produse mult mai sanatoase, scrie womenshealthmag.com.

1. Inlocuieste grasimea

Inlocuieste 50% din untul sau uleiul dintr-o reteta cu piure de mere, de dovleac sau de orice fruct se preteaza bine. Acest truc va diminua considerabil numarul de calorii al produselor pregatite.

Un alt sfat ar fi sa inlocuiesti untul cu un piure de avocado. Nu doar ca scade numarul de calorii, dar il creste si pe cel de grasimi mononesaturate foarte sanatoase.

2. Foloseste faina integrala

Gina Homolka spune ca poti inlocui cu succes jumatate din cantitatea de faina de la o prajitura cu faina de grau integrala.

3. Redu cantitatea de zahar

Multe retete sunt, prin definitie, create sa fie mult prea dulci. De aceea, chiar daca reduci cu 25% cantitatea de zahar din reteta, prajitura va iesi la fel de gustoasa, dar va avea mai putine calorii.

4. Foloseste lapte degresat

Homolka mai spune ca laptele degresat sau cel cu 2% grasime este la fel de bun la prajituri ca si cel mai gras.

Sursa foto: teentimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului