1. Inlocuieste grasimea
Inlocuieste 50% din untul sau uleiul dintr-o reteta cu piure de mere, de dovleac sau de orice fruct se preteaza bine. Acest truc va diminua considerabil numarul de calorii al produselor pregatite.
Un alt sfat ar fi sa inlocuiesti untul cu un piure de avocado. Nu doar ca scade numarul de calorii, dar il creste si pe cel de grasimi mononesaturate foarte sanatoase.
2. Foloseste faina integrala
Gina Homolka spune ca poti inlocui cu succes jumatate din cantitatea de faina de la o prajitura cu faina de grau integrala.
3. Redu cantitatea de zahar
Multe retete sunt, prin definitie, create sa fie mult prea dulci. De aceea, chiar daca reduci cu 25% cantitatea de zahar din reteta, prajitura va iesi la fel de gustoasa, dar va avea mai putine calorii.
4. Foloseste lapte degresat
Homolka mai spune ca laptele degresat sau cel cu 2% grasime este la fel de bun la prajituri ca si cel mai gras.
Sursa foto: teentimes.com