Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #alimente #alimente necesare #alimente camara

Alimente pe care sa le ai in permanenta in camara

Orice camara este bine sa aiba in permanenta alimente de baza precum faina, zahar, paste. Daca, insa, nu te mai multumesti cu o punga de paste si cateva conserve, poti sa treci la urmatorul nivel. Cand trebuie sa pregatesti rapid o cina si nu ai timp de cumparaturi, astfel de alimente sunt foarte utile in orice casa.

Iata 6 alimente pe care sa le ai permanent in camara:


1 Sos de tomate


Sosul de tomate poate fi facut in casa sau cumparat, insa oricum este unul dintre cele mai folosite ingrediente in bucatarie. Bogat in vitamine si cu putine calorii, sosul de rosii este perfect pentru paste, tocanite, supe, ciorbe si diverse sosuri. Daca adaungi in el putin usturoi sau busuioc obtii un preparat gustos, simplu de facut.


2 Fasole uscata


Uneori, tot ceea ce iti trebuie pentru ca o mancare sa fie reusita este un ingredient hranitor si gustos. Foloseste fasolea pentru a obtine un fel de mancare principal, satios si bun. Fasolea contine fibre si proteine si o poti folosi in ciorbe, tocanite, cu fripturi, cu legume si chiar in salate. Pastreaza in camara o punga cu fasole uscata.


3 Concentrat de supa


Nu ai intotdeauna timp sa mergi la piata sa cumperi zarzavat si carne pentru a face o supa. Asigura-te ca ai in camara un concentrat de supa pentru a-l folosi in tocanite, la orez sau in alte preparate.


4 Conserve de carne sau peste


Conservele de carne sau peste pot fi pastrate multa vreme in camara. Odata desfacute, acestea sunt grozave pentru a face sandwich-uri calde sau reci, salate sau gustari. Poti folosi produsul impreuna cu verdeata pe care o ai in bucatarie: ceapa, castraveti, salata verde, patrunjel etc.


5 Miere


Mierea este un indulcitor natural pe care il poti folosi in multe bauturi, deserturi, gustari si sosuri. Foloseste mierea pentru a pregati un mic dejun delicios sau intr-un dressing la salata.

 

6 Orez


Orezul asigura o masa usoara si indestulatoare. Chiar si fiert simplu, orezul este gustos si, in acelasi timp, un aliment ieftin, pe care il poti folosi pe toata durata anului. Depoziteaza produsul in camara intr-un recipient inchis ermetic, pentru a fi protejat de atacul insectelor.

Sursa foto: kitchendaily.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.