Sfaturi culinare

#mancare #sfaturi culinare #feluri principale #fructe #utilizare fructe

6 fructe folosite la feluri principale de mancare

Fructele au devenit secretul gustului multor feluri principale de mancare, intr-o multime de bucatarii internationale. Folosite adesea in deserturi sau consumate ca gustari, fructele si-au facut rapid loc si in preparate cu legume, carne sau branzeturi. Au devenit adevarate delicatese la gatit si au contribuit la specificul sau "semnatura" multor bucatarii celebre ale lumii.


1. Ananas

Ananasul este fructul cel mai popular in retetele preparatelor pentru fel principal. Prezent intr-o multime de retete italienesti, indiene, tailandeze sau chinezesti, alaturi de pui, ananasul este un ingredient exotic care echilibreaza gustul sarat al felurilor principale si ofera o savoare orientala acestora.


2. Prune

Nu trebuie sa calatoresti in lume pentru a savura cateva mancaruri preparate cu prune, intrucat cea mai populara reteta de fel principal se prepara, de mii de ani, chiar pe meleagurile noastre - pilaful de orez cu prune uscate.

Prunele mai sunt folosite si sub forma de sos pentru aromatizarea fripturilor de rata, vita sau porc, oferind un gust dulce-acrisor gustos si sanatos.


3. Struguri

Strugurii sunt fructe folosite adesea in preparatele cu specific italienesc sau frantuzesc.

De la friptura de curcan sau prepelita si pana la branzeturi servite sub forma de frigarui, alaturi de diverse alte fructe, strugurii au devenit ingrediente de baza in prepararea multor feluri principale pretentioase, dar savuroase.


4. Fructe de padure

Fructele de padure sunt folosite cu succes in salate proaspete si revigorante, dar si in asezonarea fripturilor si mancarurilor atunci cand sunt folosite ca sos.

Fructele de padure sunt folosite cu precadere in bucatariile exotice, care echilibreaza subtil gustul dulce cu cel acrisor sau amarui in delicatese si preparate spectaculoase.


5. Gutui

Si gutuile sunt fructe frecvent folosite in asezonarea mancarurilor de pretutindeni, inclusiv in bucataria romaneasca. Celebra "mancare de gutui" autohtona este un preparat inca popular in multe zone ale tarii.

Insa gutuile sunt folosite cu succes ca garnituri pentru o multime de tipuri de fripturi: porc, pasare, miel etc., alaturi de alte legume si fructe.


6. Avocado

Nelipsit din sosul de salsa sau guacamole si din preparatele mexicane sau exotice, avocado este, fara dar si poate, fructul cel mai utilizat in prepararea felurilor principale din toata lumea.

Sursa foto: Thekitchn.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.