Sfaturi culinare

#bicarbonat de sodiu bucatarie #sfaturi culinare #bicarbonat sodiu #utilizare bicarbonat de sodiu #bicarbonat #bicarbonat de sodiu

6 modalitati de a folosi bicarbonatul de sodiu in bucatarie

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nadejde pentru orice gospodina. Cu ajutorul acestuia poti prepara unele dintre cele mai bune mancaruri sau poti indeparta chimicalele de pe fuctele si legumele cumparate din comert. Iata sase moduri inedite de a folosi bicabonatul in bucatarie.

 

Fragezeste carnea

Vrei sa obtii preparate exceptionale cu carne frageda? Nimic mai simplu! Freaca bucatile de carne (vita, porc sau pui) cu bicarbonat de sodiu si lasa-le la frigider timp de doua ore inainte de a le prepara. Daca alegi sa fierbi carnea, poti pune o jumatate de lingurita de bicarbonat direct in apa de fiert.

Omlete pufoase

Vrei ca omletele tale sa fie pufoase? Adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu la doua oua si bate omleta bine cu ajutorul unui tel. Pune-o apoi la prajit cand aceasta este foarte incinsa.

Scade aciditatea rosiilor

Ai un stomac sensibil iar aciditatea rosiilor nu iti prieste? Inainte de a le elimina din meniu, incearca sa presari putin bicarbonat in timpul fierberii acestora pentru a le face mai usor de digerat.

Albusuri spuma

Albusurile se vor bate mai bine, si spuma va fi mai ferma daca adaugi peste oua un varf de cutit de bicarbonat pentru fiecare ou.

Aliatul legumelor deshidratate

Vrei sa hidratezi legumele inainte de a le gati? Lasa-le intr-un litru de apa in care ai pus si o lingurita de bicarbonat. Acesta le va fragezi, iar legumele se vor prepara mai rapid.

Curata fructele si legumele de chimicale

Fructele si legumele din comert sunt tratate intens cu chimicale. Poti indeparta insa o mare parte din acestea daca le speli in apa cu bicarbonat de sodiu. Proportiile sunt de o lingurita bicarbonat la un litru de apa.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare