Sfaturi culinare

#dovleac #sfaturi culinare # retete toamna # retete dovleac

6 preparate grozave pe care le poti face cu dovleac

Dovleacul este un aliment gustos si versatil. Foloseste dovleacul in risotto, in preparate internationale din bucataria mexicana sau franceza, in prajituri sau impreuna cu ierburi aromatice si condimente.

Iata 6 preparate grozave pe care le poti face cu dovleac:


1 Galetta cu dovleac


Galetta cu dovleac este un preparat traditional francez, deosebit de aspectuos si aromat. La o masa festiva sau atunci cand ai musafiri, serveste un astfel de preparat deosebit cu dovleac. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt cat se poate de simple, facand parte din cele existente in orice bucatarie. Serveste galleta la temperatura camerei.


2 Hummus de dovleac


Inspira-te din bucataria internationala si reinterpreteaza preparatele traditionale ale unui popor in functie de sezon. Hummusul de dovleac este un astfel de preparat. Aceasta se face tot din tahini si poate fi servit cu lipie, ca sosul original. Hummusul de dovleac este o gustare de toamna inedita, perfecta pentru petreceri sau cand vrei sa mananci ceva bun la un film.


3 Supa crema de dovleac cu fasole


Dovleacul poate fi folosit cu succes in supe hranitoare, de toamna. In sezonul rece, pregateste o supa crema de dovleac cu fasole. Acest preparat satios poate fi servit in orice zi a saptamanii, simplu sau cu crutoane.


4 Dovleac cu bacon si cascaval la cuptor


Dovleac cu bacon si cascaval este un fel de mancare potrivit pentru sezonul rece. Facut cu lapte, cascaval si unt, parfumat cu salvie si usturoi, dovleacul cu bacon la cuptor este un fel principal pe care il poti face in orice zi a saptamanii. Serveste acest preparat cald.


5 Paste cu dovleac si ricotta


Dovleacul poate fi folosit inclusiv la paste. Pentru acest preparat poti folosi penne, baby spanac si praz. Pastele cu dovleac si ricotta sunt diferite de pastele obisnuite si le poti face pentru pranz sau cina.


6 Fursecuri cu dovleac si ciocolata


Foloseste dovleacul pentru un desert nepretentios, pe placul celor mici. Fursecurile cu dovleac si ciocolata sunt gustoase si pot fi puse inclusiv in pachetelul pentru scoala.

Sursa foto: onewed.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului