Sfaturi culinare

#ice tea #zmeura #inghetata #limonada #menta # retete menta # bruschete # aripi de pui

7 retete racoritoare cu menta, pentru vara

Menta este una dintre cele mai consumate verdeturi pe timpul verii. Gustul sau placut si racoritor face din menta un ingredient de vara pentru bucataria de vara. Frunzele proaspete de menta contin uleiuri volatil. Mentolul continut de planta relaxeaza mucoasa gastrica si musculatura. Profita de menta proaspata din perioada calduroasa pentru a pregati diverse preparate racoritoare.

1 Inghetata de menta

Inghetata de menta are dublu rol racoritor, prin temperatura scazuta a preparatului si a mentolului din planta. Pregateste o inghetata de menta de casa, pentru a-ti surprinde in mod placut musafirii. Ai nevoie de oua, lapte, zahar si smantana. O poti servi ornata cu frunzulite de menta.

2 Limonada cu menta

Limonada cu menta este intalnita pe toate drumurile in timpul verii. O gasesti la orice terasa si restaurant, fiind una dintre bauturile predilecte ale verii. Aceasta poate costa insa destul de mult, desi ingredientele sunt simple. Pregateste o limonada de menta de casa, pentru a te bucura de aroma mentolata si acrisoara fara sa scoti bani multi din buzunar. Ai nevoie de frunze proaspete de menta, mai multe lamai, apa, zahar si gheata. Daca o servesti cand ai musafiri, prinde cateva cristale de zahar de buza paharului, pentru un aspect deosebit.

3 Bruschette cu vinete si menta

Poti pregati chiar si aperitive cu frunze proaspete de menta. Incearca sa faci bruschette de vinete si menta. Sunt deosebit de gustoase si foarte potrivite pentru perioada verii.

4 Ice tea cu zmeura si menta

Daca iti plac fructele de padure si vrei sa le folosesti in retetele tale, prepara cateva bauturi racoritoare de vara. Incearca varianta unui ice tea cu zmeura si menta. Serveste aceasta bautura la o ocazie speciala.

5 Sparanghel cu lamaie si menta

Sparanghelul cu lamaie si menta este un preparat sanatos si hranitor. Il poti servi pe post de garnitura, dar si simplu, deoarece este satios. Avantajul consta in faptul ca iti ia putin timp sa-l pregatesti si este un fel de mancare foarte gustos. Serveste-l cu suc de lamaie si menta tocata.

6 Carne de miel cu menta si capere

Daca iti place mielul, incearca un preparat din carne de miel, garnisit cu menta si capere. Foloseste, pe langa acestea, usturoi si lamaie. Poti servi acest preparat impreuna cu o garnitura de legume si sos de menta . Preparatul este potrivit pentru ocaziile festive, dar poate fi servit oricand.

7 Aripi de pui cu frunze de menta si miere

Pentru un aperitiv inedit, pregateste un platou cu aripi de pui cu frunze de menta si miere. Combinatia cu suc de lamaie, menta si miere dau puiului un gust inedit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare