Si spre deosebire de alte alimente, fructele si legumele nu rezista mult timp si se pot strica destul de repede. Pentru a evita insa acest lucru, iata sapte trucuri prin care le poti pastra proaspete pentru mai mult timp.
Folia de aluminiu pentru banane
Bananele fac parte dintre fructele care se maturizeaza destul de repede, fiind necesara consumarea imediata a acestora. Insa, le poti pastra in stare proaspata timp de aproximativ cinci zile daca le vei acoperi tulpina cu o folie de aluminiu sau din plastic.
De asemenea, in cazul in care bananele sunt deja prea coapte, le poti pune intr-o punga speciala pe care sa o introduci in congelator. Acestea vor rezista pana la trei luni si le vei putea folosi pentru diverse bauturi sau dulciuri.
Pastrarea jumatatii de lamaie
Dupa folosirea unei jumatati dintr-o lamaie, nu trebuie sa arunci partea ramasa. Inveleste-o intr-o folie de aluminiu sau presara putina sare si vei reusi sa o pastrezi timp de trei zile fara sa isi schimbe culoarea sau gustul.
Evita putrezirea cepei
Ceapa este afectata de umiditate, astfel incat asezarea acesteia intr-un loc racoros este esentiala. Iar pentru o mai buna pastrare, poti pune ceapa in ciorapi de nylon pe care sa ii atarni. Ceapa va rezista pana la aproximativ sase luni in acest mod.
Alege un loc intunecat pentru usturoi
Asemenea cepei, usturoiul nu trebuie pastrat in spatii cu risc de umiditate. Alege sa il introduci intr-un recipient din plastic sau intr-o punga de hartie pe care sa le asezi ulterior intr-un loc intunecat si uscat. Usturoiul se va pastra intact timp de circa doua luni.
Scoate cartofii din pungile de plastic
Incearca sa nu mai depozitezi cartofii in pungi de plastic daca iti doresti sa ii pastrezi pentru mai mult timp. In schimb, alege sa ii pui in pungi din hartie, in saci din plasa sau in cutii care sunt acoperite cu ziare in partea de jos. Aseaza-i apoi intr-un loc rece si intunecat si vor rezista pana la doua saptamani.
Depoziteaza rosiile la temperatura potrivita
Atunci cand ai mai multe rosii si vrei sa le consumi pe o durata mai mare de timp, tine cont de faptul ca aroma acestora poate fi cel mai bine pastrata atunci cand rosiile sunt tinute la temperaturi de peste 10 grade celsius. De aceea, depozitarea rosiilor in frigider nu este intotdeauna cea mai indicata.
Rosiile pot fi pastrate in stare proaspata intre trei saptamani si doua luni, depinzand de starea lor din momentul cumpararii.
Pastreaza ciupercile nespalate
Ciupercile, ca si alte tipuri de legume sau fructe, se pastreaza cel mai bine atunci cand sunt nespalate, curatarea lor fiind necesara inainte de consumare. In plus, ciupercile pot fi pastrate pana la cinci zile daca le depozitezi intr-o punga de hartie in care sa adaugi cateva fire de patrunjel. Acesta va functiona ca un antioxidant si va preveni aparitia petelor.