Sfaturi culinare

# utilizari maioneza #turism culinar #sfaturi culinare #maioneza

7 utilizari surprinzatoare ale maionezei pe care nu le stiai

Maioneza reprezinta ingredientul fara de care multe preparate nu ar avea nici savoare, nici gust si nici reputatia castigata. Mereu consumata impreuna cu cartofi prajiti sau in burgeri deliciosi, maioneza are contributia sa de neegalat. Putina lume stie ca maioneza poate avea si alte intrebuintari. Uneori acest amestec pe baza de galbenus de ou si ulei poate avea inclusiv un rol important in tratamentele cosmetice, dar cele mai multe intrebuintari ale maionezei au legatura tot cu gastronomia.

Iata cateva utilizari surprinzatoare ale maionezei de care pana acum poate nu ai auzit, dar pe care vei dori sa le incerci:

1. Ingredientul secret din prajituri

Ouale si grasimea sunt ingrediente nelipsite din prajituri si sunt si cele din care se prepara maioneza. Adauga maioneza peste ingredientele pregatite pentru prajitura si vei obtine cel mai delicios desert, cu o textura densa si umeda in acelasi timp.

2. Zeita sosului pentru chipsuri

Guacamole este intotdeauna o alegere inspirata si sanatoasa pe care insa il poti duce la un alt nivel pentru urmatoarea masa pe care o pregatesti si la care iti inviti prietenii. Amesteca avocado, ceapa verde, suc de lime, patrunjel, busuioc si maioneza cu usturoi si vei obtine un preparat care ii va uimi pe toti invitatii. Sosul este ideal pentru chipsuri, dar si pentru un platou de cruditati.

3. Condiment pentru cartofii prajiti

Cartofi prajiti cu maioneza, o combinatie delicioasa pe care o poti savura mai ales atunci cand ajungi in tari precum Franta, Belgia sau Olanda. Aici, cartofii cu maioneza se mananca din cornet de carton si reprezinta mancarea stradala preferata a locuitorilor de aici, dar si a turistilor dornici sa descopere gustul preparatelor locale.

4. Sos alb pentru gratar

Maioneza poate inlocui orice alt sos pe care l-ai incercat pana acum la gratar. Gustul simplu si cremos este perfect pentru a insoti niste coaste la gratar sau carnea de pui..

5. Topping pentru porumb copt

Porumbul copt este consumat in cantitati uriase in special vara si daca pana acum, l-ai mancat simplu, doar cu sare sau ai pus peste el unt, usturoi sau suc de lamaie, a sosit momentul sa incerci porumbul copt cu maioneza. Pune maioneza peste porumb cat este inca fierbinte si presara la final coriandru verde.

6. Dressing pentru kale si quinoa

Varza kale si quinoa au reputatia de a fi extrem de sanatoase si recomandate de nutritionisti in aproape toate dietele. Insa, oricat de sanatoase ar fi, gustul lor devine la un moment dat plictisitor. Poti prepara insa o salata delicioasa din ceapa tocata, marar proaspat, otet balsamic, mustar Dijon, maioneza, quinoa si varza kale care va fi apreciata chiar si de cei care nu au o parere foarte buna despre aceste doua super-alimente.

7. Ingredientul minune din biscuitii preparati in 10 minute

Amesteca 2 cani de faina, 1 lingura de praf de copt, un praf de sare, ¾ cana de lapte si ½ cana de maioneza si vei obtine compozitia pentru niste biscuiti deliciosi care sunt gata dupa ce i-ai tinut la cuptor doar 10 minute la temperatura de 230 de grade Celsius.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.