Sfaturi culinare

#sfaturi practice #cuptor cu microunde #cuptor #microunde

8 lucruri pe care sa nu le bagi niciodata in cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde iti este de folos mai ales atunci cand te grabesti si vrei sa prepari ceva rapid pentru pranz sau doar sa iti incalzesti cina. Tine cont, totusi, ca in cuptorul cu microunde nu poti pune absolut orice. Anumite alimente sau recipiente te pot imbolnavi, te expun la chimicale periculoase sau ajung sa provoace chiar si un mic incendiu, daca le bagi in cuptorul cu microunde.

Afla care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le bagi niciodata in cuptorul cu microunde!

1. Ouale

Nu incerca sa fierbi ouale in cuptorul cu microunde, pentru ca acest lucru este imposibil. Daca pui ouale crude in cuptorul cu microunde, acestea vor exploda si vor face multa mizerie greu de curatat.

2. Carnea

Bucatile de carne nu ar trebui decongelate in cuptorul cu microunde. Inevitabil, marginile mai subtiri vor incepe sa se gateasca, in timp ce partea din mijloc este inca inghetata. Cel mai sigur mod de a decongela carnea este sa o lasi peste noapte in frigider, pana a doua zi cand o vei prepara.

3. Caserolele de plastic

Nu incalzi mancarea in cuptorul cu microunde, daca aceasta este intr-un castron sau o caserola de plastic. Multe recipiente de plastic contin substante chimice care ajung sa patrunda in mancare atunci cand plasticul este incalzit. Una dintre cele mai periculoase si mai cunoscute este BPA. Cel mai sigur este sa incalzesti mancarea in farfurii sau vase de sticla rezistente la caldura.

4. Anumite farfurii

Evita sa pui in cuptorul cu microunde farfurii care au modele metalice. Indiferent cat de mici sunt aceste accente metalice de pe vesela, pot produce reactii atunci cand sunt puse in cuptorul cu microunde. Incearca sa folosesti doar farfurii cat mai simple si cu cat mai putine culori sau modele, la cuptorul cu microunde.

5. Recipiente de polistiren

Fiind un tip de plastic, polistirenul poate elibera chimicale nocive direct in mancare, atunci cand acesta intra in contact cu caldura din cuptorul cu microunde. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli in utilizarea cuptorului cu microunde.

6. Cuptorul gol

Daca in cuptorul cu microunde nu este niciun lichid sau mancare care sa absoarba microundele, cuptorul s-ar putea strica si chiar poate lua foc. Ai grija sa nu pornesti cuptorul cu microunde cand nu are nimic inauntru.

7. Canile vechi

Anumite cani (in special cele facute inainte de 1960) sunt finisate cu un material care poate provoca radiatii atunci cand recipientul intra in contact cu caldura puternica. Asadar, canile de colectie nu se pun in cuptorul cu microunde.

8. Vesela pentru voiaj

Recipientele pentru voiaj sunt de obicei confectionate din inox sau din plastic. Niciunul dintre aceste materiale nu ar trebui puse in cuptorul cu microunde. Obiectele de inox sunt bune pentru ca mentin continutul cald pentru mult timp, insa ar putea sa iti strice cuptorul cu microunde daca le pui in el. Daca vrei sa pui obiectele de plastic in cuptorul cu microunde, verifica marcajul de pe ele pentru a vedea daca pot sau nu fi folosite in cuptorul cu microunde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului