Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #furculita #intrebuintare furculita

8 roluri noi pe care le poti da furculitei in bucatarie

Furculita este unul dintre cele mai comune tacamuri din bucatarie, dar totodata si una dintre cele mai interesante ustensile de gatit. Rolul acesteia nu se limiteaza doar la masa, in timpul mancatului. De-a lungul timpului, furculita a castigat cateva "abilitati" noi la capitolul utilizari culinare.

1. Stoarcere

Daca nu ai la indemana un storcator de citrice, poti folosi cu succes furculita pentru a obtine sucul necesar pentru a prepara deserturi sau cocktailuri delicioase.

2. Intepat

Furculita este cea mai la indemana si utila ustensila atunci cand trebuie sa intepi aluatul placintelor sau tartelor pentru a permite aerului sa patrunda si sa le coaca uniform preparatele.

3. Decorare

Furculita a fost ridicata si la rangul de accesoriu pentru decorat de catre bucatari. Acestia o gasesc nemaipomenita in decorarea marginilor placintelor sau tartelor. De asemenea, pachetelele de primavara, merdenelele ori pateurile cu branza pot avea un aspect mai dragut daca apesi cu furculita pe marginile aluatului.

4. Amestecat/Batut

Furculita poate substitui cu succes telul sau paleta pentru amestecat diverse ingrediente. Foloseste-o pentru batutul oualor, amestecatul ingredientelor pentru aluat, dar si pentru salate.

5. Pasat/zdrobit

Nu ai la indemana un blender sau mixer vertical pentru a prepara piureul de cartofi sau a pasa branza pentru placinta pe care o pregatesti? Nimic mai simplu! Foloseste cu succes furculita pentru a obtine textura dorita. Tacamul mai poate fi folosit si pentru zdrobirea cateilor de usturoi, atunci cand nu ai mojar.

6. Razuire

Pizza sau cartofii aburinzi asteapta "nerabdatori" sa primeasca o portie generoasa de branza sau cascaval pe deasupra, dar tu nu reusesti sa gasesti razuitoarea? Apeleaza la o furculita si vei reusi sa obtii fulgii de branza necesari pentru a-ti termina de gatit preparatele.

7. Cioplire/Golire

Furculita devine o unealta potrivita si pentru cioplitul diverselor alimente, daca intentionezi sa le decorezi ori sa le golesti de continut, pentru a le umple cu diverse amestecuri delicioase de ingrediente. De exemplu, te poate ajuta sa golesti rosiile sau dovleceii atunci cand vrei sa-i gatesti umpluti.

8. Testare/Verificare

Furculita este numai buna pentru a testa alimentele in timpul prepararii termice. De exemplu, daca vrei sa verifici daca friptura este gata, tot ce trebuie sa faci este sa apesi cu o furculita pe ea.

Sursa foto: adeia.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare