Sfaturi culinare

# accesorii esentiale #accesorii bucatarie #bucatarie

Accesorii esentiale pentru orice bucatarie! Si tu trebuie sa le ai

Bucataria este locul cel mai frecventat dintr-o casa. Aici se strange intreaga familie si petrece timp impreuna gatind si bucurandu-se de preparatele delicioase. Pentru ca bucataria sa fie completa, este nevoie de anumite ustensile si accesorii care sa ajute intreg procesul de gatit. Iata care sunt accesoriile esentiale pe care si tu terbuie sa le ai in bucatarie.

1. Un cutit multifunctional

Cutitul este nelipsit din orice bucatarie, iar bucatarul are intotdeuna nevoie de ajutorul lui pentru taierea legumelor, fructelor, branzeturilor si altor alimente care sunt ingredientele preferate adaugate. Un cutit cu multiple functii, care poate sa taie bine atat legumele, cat si carnea sau branza este un plus pentru ca nu este nevoie de schimbarea lui permanenta, astfel economisindu-se timp pretios. O varianta poate sa fie acest cutit 2 in 1 care toaca si feliaza. 

2. Tavile pentru tort

Cine nu adora un tort cu crema sau fructe, fie duminica fie pentru o ocazie speciala? Oricine isi doreste sa il poata prepara acasa, cu ingrediente de calitate si gust desavarsit. Pentru a putea fi realizat, ai nevoie de tavi pentru tort sau prajituri. Ele au baza detasabila, putandu-se elimina lateralele. Astfel se poate pastra forma blatului intacta si gata pentru a fi stratificata.

3. Forma de silicon pentru clatite sau oua ochiuri

Dimineata este perfecta pentru un mic dejun gustos format din oua ochiuri sau clatite dulci. Cea mai simpla metoda de a le prepara rapid, dar sa aiba si un aspect frumos, perfect rotund, este utilizarea unei forme de silicon. Cu ajutorul acestei forme se pot realiza cate sapte clatite sau oua in acelasi timp. Folosirea formelor este foarte usoara, manerele din silicon cu care sunt dotate facilitand acest lucru. Un alt avantaj al acestor forme este ca se curata extrem de usor.

4. Dispozitiv pentru fragezit carnea

Carnea la cuptor sau cea fripta pe gratar este preparatul principal din cadrul pranzului sau cinei, aceasta fiind servita cu o garnitura si/sau salata. Pentru ca de multe ori carnea este atoasa, trebuie sa ai la indemana o varianta de fragezire a acesteia. Iti recomandam dispozitivul pentru fragezit cu lame subtiri care patrund in carne si care nu ii modifica deloc aspectul sau proprietatile. Este vorba despre un dispozitiv care are rezistenta mare si este construit din inox.

5. Razatoare multifunctionala

Indiferent daca prepari o salata cu pui, castraveti si rosii, o mancare de legume sau o salata de fructe, ai nevoie de o razatoare care are multiple forme pentru a taia legumele sau fructele. O razatoare cu 11 moduri de taiere si recipient este un accesoriu care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie.

Desigur ca acestea sunt doar cateva dintre ustensilele si accesoriile de bucatarie fara de care gatitul nu ar mai fi la fel de simplu si distractiv. Insa, acestea sunt doar cateva dintre accesoriile care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Pentru a putea cerceta ofertele extinse, poti intra pe teamdeals.ro. Cu siguranta vei gasi o multime de ustensile care iti lipsesc din bucatarie, dar de care ai atat de mare nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului