Sfaturi culinare

#usturoi #alimente #cartofi #frigider #rosii

Aceste alimente NU trebuie sa stea niciodata in frigider!

Atunci cand iti alegi un frigider nou cauti ca el sa fie cat mai incapator. Cu cat mai mare, cu atat mai bine, esti absolut convinsa. Dar oare toate alimentele pe care decizi sa le pastrezi “la rece” chiar e necesar sa stea la temperaturi scazute? Ei bine, afla ca multe alimente isi pierd savoarea daca le tii in frigider.

Iata ce sustin specialistii ca nu ar trebui sa pastrezi niciodata la temperaturi scazute:

Painea

Multe persoane sunt convinse ca painea tinuta in frigider se va altera mai greu. Din pacate, vestile nu sunt bune pentru ei. Painea tinuta la temperatura scazuta se va usca foarte repede. Daca este pastrata in congelator, trebuie impachetata ca sa isi retina umezeala, iar cand este scoasa din frigider, ar trebui sa fie lasata sa se decongeleze treptat si complet inainte sa  fie consumata sau prajita la toaster.

Rosiile

Aerul rece impiedica procesul de coacere a rosiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui sa le dea mai mult gust si savoare. Frigiderul altereaza si textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cartii "On Food and Cooking", "temperatura rece descompune membranele din peretii fructului. Pastrati rosiile in afara frigiderului, intr-un castron, sau pe tejghea", scrie huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Busuiocul

Oricat de mult ti-ai dori sa ai cat mai mult timp la indemana busuioc proaspat, nu frigiderul este solutia. Cel mai bine il pastrezi tinand crengutele intr-un pahar cu apa. In frigider, va absorbi si mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Daca vrei sa pastrezi busuiocul pentru mai mult timp, Martha Stewart recomanda fierberea si apoi congelarea lui.

Cartofii

Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. De aceea, cel mai bine este sa ii pastrezi la loc racoros si intunecos, depozitati in pungi din hartie. Cartoful va putea sa respire si nu va putrezi atat de repede.

Usturoiul

Nici usturoiul uscat nu se pastreaza in frigider. Oricat de rece ti s-ar parea atmosfera de acolo, e totusi multa umezeala, care il va determina sa germineze si chiar sa mucegaiasca. Se va inmuia, capatand o textura cauciucata.

Uleiul de masline

Acesta ar trebui sa fie depozitat intr-un loc racoros si intunecat, unde se va condensa si va avea o consistenta mai tare, aproape ca de unt, mai scrie Mediafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare