Iata ce sustin specialistii ca nu ar trebui sa pastrezi niciodata la temperaturi scazute:
Painea
Multe persoane sunt convinse ca painea tinuta in frigider se va altera mai greu. Din pacate, vestile nu sunt bune pentru ei. Painea tinuta la temperatura scazuta se va usca foarte repede. Daca este pastrata in congelator, trebuie impachetata ca sa isi retina umezeala, iar cand este scoasa din frigider, ar trebui sa fie lasata sa se decongeleze treptat si complet inainte sa fie consumata sau prajita la toaster.
Rosiile
Aerul rece impiedica procesul de coacere a rosiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui sa le dea mai mult gust si savoare. Frigiderul altereaza si textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cartii "On Food and Cooking", "temperatura rece descompune membranele din peretii fructului. Pastrati rosiile in afara frigiderului, intr-un castron, sau pe tejghea", scrie huffingtonpost.com, citat de Mediafax.
Busuiocul
Oricat de mult ti-ai dori sa ai cat mai mult timp la indemana busuioc proaspat, nu frigiderul este solutia. Cel mai bine il pastrezi tinand crengutele intr-un pahar cu apa. In frigider, va absorbi si mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Daca vrei sa pastrezi busuiocul pentru mai mult timp, Martha Stewart recomanda fierberea si apoi congelarea lui.
Cartofii
Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. De aceea, cel mai bine este sa ii pastrezi la loc racoros si intunecos, depozitati in pungi din hartie. Cartoful va putea sa respire si nu va putrezi atat de repede.
Usturoiul
Nici usturoiul uscat nu se pastreaza in frigider. Oricat de rece ti s-ar parea atmosfera de acolo, e totusi multa umezeala, care il va determina sa germineze si chiar sa mucegaiasca. Se va inmuia, capatand o textura cauciucata.
Uleiul de masline
Acesta ar trebui sa fie depozitat intr-un loc racoros si intunecat, unde se va condensa si va avea o consistenta mai tare, aproape ca de unt, mai scrie Mediafax.