Sfaturi culinare

#castraveti amari #gradina #castraveti

Ai cumparat castraveti amari? Nu ii arunca! Iata ce trebuie sa faci

Pe masura ce cresc, castravetii capata un gust amar. Aceasta amareala apare deoarece nu au fost bine udati in timp ce s-au copt.

Gustul amar al castravetilor se concentreaza in coaja legumelor si la capetele lor. De multe, din aceasta cauza, unii castraveti ajung sa nu mai fie comestibili. In cazul in care ai cumparat insa astfel de castraveti, nu te grabi sa ii arunci. Exista cateva solutii care te pot ajuta sa le imbunatatesti gustul. Iata ce trebuie sa faci: 

Lasa-i in sare

Curata castravetii de coaja si taie-le capetele apoi presara peste ei sare. Lasa-i o jumatate de ora, apoi spala-i cu apa rece. Acest condiment le taie gustul amar si ajuta ca zeama amaruie sa se scurga din ei.

Adopta un stil de viata sanatos si ai grija de silueta ta

De asemenea, poti sa le tai capetele, apoi sa ii faci bucatele mici si le freci in maini cateva minute. Vor forma o spuma alba, care este de fapt sucul amarui din coaja. Spala castravetii cu apa rece si apoi vei vedea ca au un alt gust.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului