Sfaturi culinare

# refolosire cafea #preparare cafea # retete cafea #cafea

Ai facut prea multa cafea? Nu o arunca! Iata cum o poti refolosi

Daca ai facut prea multa cafea, nu trebuie sa o arunci. O poti refolosi in diverse preparate culinare sau o poti congela. Iata cateva idei practice care te vor ajuta sa reduci risipa.

Transforma cafeaua in cuburi de gheata

Cuburile de gheata, din cafea, pot fi puse apoi intr-o cana cu lapte fierbinte pentru a obtine un cafe latte altfel. Acest truc este ideal in special vara, cand doresti sa bei ceva rece.

Adauga cafea in retetele de mic dejun

Terciul de ovaz, graul fiert sau orezul cu lapte vor avea un gust mai bun daca le adaugi si putina cafea, pe langa condimentele clasice.

Briose, checuri, negrese

Poti adauga cafea in retetele de briose, checuri si negrese. Tot ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti o parte din cantitatea de lapte cu cafea. Vei obtine prajituri delicioase, fara efort.

Prepara o glazura cu cafea

Orice prajitura este mai buna daca are o glazura. Foloseste cafeaua ramasa pentru a prepara o glazura care sa dea savurare oricarei prajituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete